Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: biebmiepje Judith

Augustus Klassieke Literatuur Maand: Winnie de Poeh - A.A. Milne

Voor de “AKLM” van Sandra zou ik deze maand een klassieker uit de kast trekken. Ik had gehoopt tijd te hebben voor Pride & Prejudice, maar dat lukte helaas niet dus is het een wat dunner boek geworden: Winnie de Poeh van A.A. Milne. Niet een moderne versie, maar de hervertelling van Nienke van Hichtum uit 1929 (Winnie the Pooh verscheen voor het eerst in 1926) met de originele illustraties van E.H. Shepard, verschenen bij Uitgeverij Van Goor.

 

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gek op Winnie de Poeh. Ik heb veel Winnie (gerelateerde) boeken en een enorme verzameling knuffels. De meesten zullen Winnie kennen als de gezellige dikke gele beer met het rode t-shirtje van Disney, maar de originele versie van E.H. Shepard heeft geen shirtje aan en is een wat realistischere beer. Ook de oorspronkelijke Knorretje, Konijn, Iejoor en de andere vriendjes zijn wat natuurgetrouwer. Ik vind beide prachtig, maar kan me voorstellen dat de knuffeligere modernere versie kinderen meer aanspreekt.

Wat ik (verder) van het boek vond, kun je lezen in de rest van de blogpost op mijn biebmiepje boekenblog!

Reacties op: Augustus Klassieke Literatuur Maand: Winnie de Poeh - A.A. Milne