Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Jakyro

From England With Love (2) - Martina Cole "Revenge"

Zoals ik had uitgelegd in mijn eerste blogpost (lees hier ) is het mijn bedoeling om Engelstalige boeken die (nog) niet zijn verschenen in een Nederlandse vertaling toch een bijhorende review te geven, en dit onder de titel "From England With Love". De eerste review is voor Martina Cole met "Revenge". Martina Cole heeft al boeken in een Nederlandse vertaling dus mogelijk volgt er in de toekomst ook een voor "Revenge".

De plot is eerder simpel; Michael Flynn is de grote maffiabaas in de georganiseerde misdaad in Londen. Als jonge kerel is hij in de misdaad gestapt en heeft hij zichzelf al vlug laten opmerken door de toenmalige grote baas Patrick Costello die hem heeft klaargestoomd voor het grote werk. Na diens dood was het dan ook logisch dat Michael zijn plaats innam. In die positie is er niemand die hem iets durft of kan maken ... en dan verdwijnt zijn dochter. Het is hier dat in het verhaal wordt ingepikt. Al vlug wordt duidelijk dat het een verontrustende verdwijning is en Michael zet al zijn middelen in om zijn dochter terug te vinden. Vervolgens krijgen we het verhaal van Michael; hoe hij is opgeklommen in de wereld van de misdaad, wat hij hiervoor heeft moeten doen, welke vijanden hij heeft gemaakt, ... Doorheen het verhaal worden dus meerdere 'kandidaten' aangereikt die een motief hebben om Michael en/of zijn familie iets aan te doen. 

Martina Cole heeft een vlotte schrijfstijl, en het boek leest dan ook vlot weg ondanks het Engels. Eerder storend aan haar schrijfstijl (toch in dit boek), is dat veel zaken terugkomen. Er wordt echt overdreven met herhalingen met de bedoeling om bepaalde zaken extra te benadrukken. Verder vind ik de plot ook te weinig uitgewerkt; het is rechttoe rechtaan en ontbreekt creativiteit. Er is een ontvoering en meerdere kandidaten worden aangereikt en uiteindelijk blijkt ook één van hen de dader te zijn. Ik had zelf mijn vermoedens en die bleken juist te zijn. Jammer genoeg dus geen onverwachtte plotwendingen. Ik had er wel op gehoopt, maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe minder waarschijnlijk die kans mij leek. 

Slotconclusie: ik kan dit boek dus niet echt een aanrader noemen. Tijdverspilling zou ik het niet noemen, eerder tijdverdrijf, jammer genoeg niet meer dan dat. Je gaat er niet echt op het puntje van je stoel door zitten. Misschien dat Martina Cole in het verleden beter werk heeft afgeleverd, maar met dit boek ben ik alvast niet overtuigd om aan ander werk te beginnen.

 

Plot: *

Spanning: **

Leesplezier: **

Schrijfstijl: **

Orginaliteit: *

Psychologie: **

Reacties op: From England With Love (2) - Martina Cole "Revenge"