Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Sylvia Peters

IS DE WERELD GEK AAN HET WORDEN

Op de zwarte dag van de MH17, ben ik twee dierbare mensen verloren. Nog steeds kan ik dit drama niet bevatten. Toch word ik regelmatig met mijn neus op de feiten gedrukt als ik het leed van de naaste familie zie. Gruwelijke feiten omtrent de lichamen, onzekerheid en een ondraaglijk verdriet zijn de dingen waar zij mee te maken hebben. Niemand kan deze pijn verzachten, we kunnen slechts helpen om het te dragen.

De grote vragen zijn: ‘Waarom?’ en ‘Hebben ze geleden?’ De antwoorden op deze vragen zijn er niet. Spookbeelden doemen op in je hoofd en je weet niet hoe je deze beelden rooskleuriger moet maken. Op dit soort moment ben ik blij dat ik schrijf. Niet alleen om de ellende van jezelf af te schrijven, maar ook om een beeld te kunnen schetsen, waarvan je hoopt dat het zo is gegaan. Natuurlijk had je liever gewild dat het helemaal niet was gebeurd, maar dat is het helaas wel.

Rondom de dagen van de ramp, heb ik alle nieuwsfeiten verslonden en met de dag maakte ik me meer zorgen om het ‘wereldgebeuren’. Uit deze gevoelens is het boekje: ‘IS DE WERELD GEK AAN HET WORDEN?’ ontstaan. Gruwelijke situaties die vragen om een noodkreet en tevens een smeekbede aan de mensheid. Niet de boeken die jullie tot dusver van mij gewend zijn, maar geschreven uit het hart en een oproep aan het verstand.

Ik heb het boekje opgedragen ter nagedachtenis aan onze ‘Bryce en Daisy’, twee jonge slachtoffers van de vliegramp MH17. Maar ook voor de talloze andere zinloze slachtoffers wereldwijd en hun ontroostbare nabestaanden.

Mijn redactrice Chinouk Thijssen heeft met Bryce en Daisy ook twee dierbaren verloren en zij heeft: ‘IS DE WERELD GEK AAN HET WORDEN?’ geheel belangeloos geredigeerd. Mijn dank hiervoor.

Ook bedank ik Evelien van Steenis, eigenaar van uitgeverij Scelta Publishing. Zij geeft het boekje voor mij uit en heeft gezorgd dat de e-boek versie GRATIS TE DOWNLOADEN is.

Download hier het gratis e-book:gratis e-book downloaden

Liever een pdf versie? Stuur een e-mail naar: info@sylviapeters.eu



Lees verder op mijn site

Reacties op: IS DE WERELD GEK AAN HET WORDEN