Kenau

83

Artikelen 2 Top25's 2

Haarlem, 1572. De stad wordt belegerd en langzaam uitgehongerd door de Spanjaarden. Kenau Simonsdochter Hasselaer, de (spreekwoordelijk geworden) vrouw uit één stuk en voor de duivel niet bang, roept zo n driehonderd vrouwen op het noodlot niet af te wachten, maar hun lot zelf in de hand te nemen. Zij aan zij vechten ze vanaf de stadswallen met de soldaten. Het gaat er niet zachtzinnig aan toe: ze gooien hete pek, kokende olie en brandende hoepels over de hoofden van de aanstormende vijand. De vrouwen worden gedreven door angst, omdat de Spanjaarden kort daarvoor een waar bloedbad hebben aangericht onder de vrouwen en kinderen van Zutphen en Naarden.

Kenau vertelt het pakkende verhaal van een moedige Hollandse vrouw in oorlogstijd, gebaseerd op een aantal waargebeurde voorvallen in een barre, maar belangrijke episode van onze geschiedenis. Begin 2014 gaat de film Kenau in première, van de makers van Süskind en Zwartboek (Fu Works), met hoofdrollen van Monic Hendrickx en Barry Atsma.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
24 oktober 2013
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029588461 , 9789029592277 , 9789029538671


Artikelen over Kenau

Hebban Leesdossier: De tweeling (1993)
05 november 2018 6 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €3,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (8)

Boeiend boek

door: Merel 1 like
Het zijn roerige tijden. De Spanjaarden nemen met veel geweld steden en het gerucht gaat dat Haarlem de volgende is. Terwijl Kenau zich daar zorgen over maakt, is haar dochter in de zevende hemel. Problematisch is dat de jongen waar zij haar hart aan verloren heeft fanatiek het nieuwe geloof...
ebook

stoere dame

door: lente 1 like
Het boek Kenau beschrijft het Haarlems verzet tegen de Spanjaarden en de vrouw Kenau Hasselaer die daar een moedige rol in speelt. Mooi beschreven en weer even in die oud-hollandsche geschiedenis gedoken.

Voorspelbare heldin

door: Jeanine Erades 2 likes
Helaas wat voorspelbare historische roman over het beleg van Haarlem. De verhaallijn is nogal rechttoe, rechtaan. Alle plannetjes en initiatieven van Kenau gaan goed en als ze in het nauw zit, is er altijd op tijd een uitweg voorhanden. Dat werd op een gegeven moment storend en dat minpunt werd...

Het ene boek dat het andere boek was: Kenau

door: Sandra leest 1 like
Alles wat ik stiekem had verwacht in Het huis aan de Gouden bocht kwam terug in Kenau, Kenau schaart zich wat mij betreft in hetzelfde rijtje als Opstand van Michelle Visser, Evenbeeld van het duo Hoogstraaten en zelfs Victus, de val van Barcelona van Albert Sánchez Piñol, al is deze laatste...

Wat een wijf!

door: DorienN 1 like
Een leuk boek om te lezen, de geschiedenis van het beleg van Haarlem wordt (zeer levendig, met alle gruwelijkheden) beschreven. Wel ontzettend jammer dat het niet (beter) is geredigeerd! Meerdere forse taalfouten en zelfs een opvallende naamsverwisseling.

Historische roman

door: Linda 1 like
Een indrukwekkend en vlot lezende roman over het Beleg van Haarlem in 1572. Je zit gelijk in die tijd door de beschreven artikelen van die tijd zoals turf, de brandstapel en galg, duiten, bierpullen, stadspoorten en dienstmeiden.

Kenau Simonsdochter Hasselaer is een sterke, strijdbare, moedige...

fantastisch geschreven stukje geschiedenis

door: Lies Oosterhoff 1 like
Haarlem, 1572. De stad wordt belegerd en langzaam uitgehongerd door de Spanjaarden. Kenau Simonsdochter Hasselaer, de (spreekwoordelijk geworden) vrouw uit één stuk en voor de duivel niet bang, roept zo n driehonderd vrouwen op het noodlot niet af te wachten, maar hun lot zelf in de hand te...

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic