Ik denk dat dit het einde is

Ik denk dat dit het einde is

34
Gelezen 36 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 51 Favoriet 6 Recensies 5
Young adult Artikelen 4 Spots 2   Topics 0
De eerste keer dat ik Maas zag, regende het. Ik had toen nog geen idee wie hij was en dat hij mijn leven voorgoed zou veranderen.

De eerste keer dat ik Lotte zag, had ik barstende koppijn. Ik had toen nog geen idee wie ze was en dat ze mijn leven voorgoed zou veranderen.

Lotte ontmoet de dakloze Maas in een verlaten gebouw. Waardoor is hij op straat beland? Lottes nieuwsgierigheid slaat om in angst als ze Maas beter leert kennen. Als hij haar dierbare medaillon in handen krijgt, moet Lotte alles op alles zetten om het terug te krijgen. Maar hoe ver kan ze gaan?

Maas wil van de straat af, zeker als hij Bodil ontmoet, een meisje dat in een club werkt. Hij wil alles van haar weten, maar zijn eigen identiteit houdt hij angstvallig geheim. Hoe kan hij haar ooit vertellen wat er op De Dag is gebeurd? Maas wil weer 'normaal' zijn, maar hoe moet dat als je op straat leeft en het bijna winter wordt? Lottes medaillon zou een ticket naar een ander leven kunnen zijn...
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Uitgeverij Leopold B.V.
Laatste editie
08 mei 2015
ISBN
9789025867669 , 9789025867492
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

Realistisch en heftig, met een vleugje hoop

door Isabeau van Halm op 09-06-2015

Als Lotte en Maas elkaar ontmoeten, weten ze niet dat ze elkaars leven compleet zullen veranderen. Maas leeft op straat, maar vindt zichzelf geen zwerver. In een bordeel ontmoet hij een meisje dat zijn aandacht trekt. Hij wil alles over haar weten, maar hoe kan hij haar ooit vertellen dat hij geen dak boven zijn hoofd heeft?  

Lotte is nieuwsgierig naar Maas. Hoe kan het dat iemand, die niet veel...


Lezersrecensies (4)

Toffe YA contemporary

door: Astrid van den Burg 1 like
Ik had dit boek ten eerste opgepakt vanwege de cover. Huh een Maren Stoffels in de YA kast in de bieb? Ik was als jongere lezer onwijs fan van Maren Stoffels. Toen ik dus dit boek zag was ik ligt onder de indruk maar ik verwachtte niet teveel. Ik had namelijk al een hele tijd geen contemporary meer...

7Days over 'Ik denk dat dit het einde is'

door: 7days

Geschreven door Nina Schouten 

Lotte vs Maas 
In Ik denk dat dit het einde is van Maren Stoffels schuilt Lotte op een bouwterrein voor een stortbui. Daar stuit ze op Maas. Een jongen niet veel ouder dan zij, maar wel een zwerver. Hij mag dan pas zeventien zijn, hij is niet onschuldig. 

Vies,...


Overtreffer

door: Naomi Belonje 1 like
Dit is één van de meesteerste goede boeken die ik van Maren Stoffels heb gelezen. Het boek is echt een aanrader. Het speelt zich af uit twee personages, waarvan dit makkelijk uit elkaar te houden is.

Stoffels overtreft zichzelf!

door: Marloes 1 like
"De eerste keer dat ik Maas zag, regende het. Ik had toen nog geen idee wie hij was en dat hij mijn leven voorgoed zou veranderen." Maren Stoffels begint haar nieuwe boek Ik denk dat dit het einde is met de woorden van Lotte. Mirjam Mous schreef dat het boek spannend was, tot het einde. En dat is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook