Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Cees van Rhienen

En toen was het 21 september....

en toog een groot deel van de deelnemers aan jubileum leesclub Galgenveld van Isa Maron naar Amsterdam, nam daar het pontje over het IJ en streek neer in Café Restaurant De Pont.

Want daar begon om 16:00 uur de Meet & Greet met Isa Maron.

In een leuke ambiance met direct uitzicht over het IJ en na het welkomstwoord van Cees van Rhienen, waarin een terugblik over het ontstaan van de leesclub, was het de beurt aan Isa. Zij begon met verve aan een voorleesstukje uit Galgenveld. Ademloos werd er geluisterd en dat is op zich vreemd want alle aanwezigen leden hadden het boek al gelezen. Maar dat is de invloed van de auteur, zullen we maar denken.

Tussendoor was er nog even tijd voor een spelletje...

Alle aanwezigen kregen de mogelijkheid om een gooi te doen naar het aantal woorden waaruit het verhaal Galgenveld is opgebouwd. Niets is leuker dan iets te mogen zeggen waar je geen idee van hebt, tenminste.... de meeste niet! Degene die het dichtst bij het juiste aantal woorden kwam, krijgt t.z.t. deel 2 uit de Moordzeemoorden thuis gestuurd. Een leuke geste van uitgeverij Mistral die voor deze leesclub ook al 100 (ja, idd honderd!!) leesexemplaren beschikbaar heeft gesteld.

Toen dat achter de rug was stelde Isa Maron zich centraal en schijnbaar ontspannen op en konden de aanwezigen vragen op haar afvuren over alles wat met Galgenveld en de vierluik Noordzeemoorden te maken had. En dat heeft Isa geweten, met een eindeloos geduld en een uitgebreide woordenstroom wist de vrolijk babbelende auteur op alle vragen een passend en stevig gemotiveerd antwoord te geven. Het werd door de aanwezigen enorm op prijs gesteld, evenals door Isa zelf. Voor haar werd plotsklaps duidelijk dat hier echte lezers voor haar stonden die Galgenveld met veel aandacht hadden gelezen en ook meedachten over van alles en nog wat.

Een impressie van de aan Isa gestelde en door haar beantwoorde vragen vind je hier in de leesclub.

Met rode koontjes en veel wijsheid erbij, namen de M&G-bezoekers afscheid van een tevreden en enthousiaste Isa Maron die weer druk in de weer kan met het vervolg op Galgenveld. 

IMG_20140921_171927_zps5bd5fdca.jpg?t=14

Inmiddels is de leesclub ook afgerond en staat de samenvatting gepubliceerd op het Hebban|Crimezone forum. Belangstelling? Lees dan hier verder.

Misschien ook eens zin om aan een leesclub deel te nemen? Dat kan, zorg eerst dat je geregistreerd bent op het forum en er zijn weer verschillende leesclubs in voorbereiding. Op dit moment lopen:

- Niemandsland van Frank van Zwol

- De monogram moorden van Sophie Hannah

- Bloedmist van Thomas Enger (aanmelden kan tot 29-09, mits je geregistreerd bent op het forum)

Tenslotte voor de niet op de M&G aanwezige deelnemers...... jullie hebben je vergist door dit evenement aan je voorbij te laten gaan. De reacties op Facebook en het forum spreken voor zich.

 

 

 

Reacties op: En toen was het 21 september....