Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2023: boek 21 t/m 30

op 15 februari 2023 door

Eerst dacht ik lekker uit eigen kast te kunnen lezen. Maar toen mocht ik meejureren voor de Hebban Thrillerprijs. Kreeg ik diverse boeken voor een recensie en leesexemplaren. Toen ik een schema ging maken dacht ik oeps, dit worden er wel heel veel en diversen ook met een deadline. Ook zijn er boeken die terug moeten naar de bieb. Maar doordat ik het op een rijtje heb gezet, heb ik beter overzicht en ga ik rustig door met lezen en luisteren. 

Het rijtje met de volgende tien gelezen boeken:

Boek 21: De magische halsband - Thomas van Grinsven en Rutger Vink *** 

Een leuk verhaal waarbij een hond kan praten of alleen in speciale gevallen? Als Paco weg is gaan Rutger en Thomas haar zoeken. Een beetje spannend en af en toe komisch. Ik heb het geluisterd en dit is goed te doen. Nog even door het boek bladerend kan ik me wel voorstellen dat dit voor kindren leuker is. Er staan leuke tekeningen en strips in.

Boek 22: De terugkeer van de wespendief - Aimée de Jongh ****

Een mooie Grapic Novel, waarbij tekst en tekeningen elkaar aanvullen. Mooi gedaan. Knap om met zo weinig tekst een goed verhaal te kunnen vertellen. Dagen van zand vond ik persoonlijk wel mooier, maar deze is ook echt het lezen waard.

Boek 23: Moederweelde - Hetty Kleinloog *****

Mijn recensie kan je hier lezen. 

Boek 24: Ezelsbuik - Andrea Abreu **

Omdat wij dit boek in de winkel hebben en ik er goede recensies over gelezen had, werd ik erg nieuwsgierig. Maar wat een verschrikkelijk boek. De schijt, pies en kots vliegen om je oren. Het is het verhaal wat verteld wordt door een tienjarig meisje. Zij woont op Tenerife, dit verhaal speelt zich in de snikhete zomer af. Misschien een boek wat je fantastisch vindt of niet. Bah, ga gauw door naar een ander boek. 

Boek 25: De hand van Mustang Sally - Eva Posthuma de Boer ****

Mijn korte recensie kan je hier lezen. Het is een aanrader!

Boek 26: Hersenschimmen - J. Bernlef ****

Wat een prachtig/droevig verhaal. Maarten Klein heeft dementie. In dit boek volg je hoe het voor hem is. Hoe hij de dingen ziet. Maar ook hoe zijn vrouw daarop reageert en de buitenwereld. Het is mooi maar ook droevig. 

Boek 27: Een tweede kans - Linda Babel ****

Deze novelle mocht ik lezen voor De verhalenfabriek. Ik heb van dit verhaal echt genoten een heerlijke feelgood. Hier kan je  mijn recensie lezen. 

Boek 28: Hartje centrum - Janice Bakker ***

Ook dit verhaal mocht ik lezen voor De verhalenfabriek. Ook een leuk verhaal, hier kan je lezen wat ik ervan vond. 

Boek 29: Zwijgen is beter - Theo-Henk Streng ****

Het verhaal zit goed in elkaar. Bestemd voor 9 jarigen en dit vind ik best een lastig iets. Want persoonlijk zou ik zeggen dat het voor iets oudere kinderen is. Het gaat over de maffia en hoe ze te werk gaan. Vincento ziet iets wat hij beter niet had kunnen zien. Is zijn leven nu in gevaar? Een spannend boek. Ook dit boek mocht ik lezen voor een recensie, die volgt zo gauw mogelijk. recensie

Boek 30: Het verhaal van de kat die boeken wilde reddenSosuke Natsukawa ****

Een heerlijk verhaal, eigenlijk een sprookjet boek wilde ik al heel lang lezen en daarom meegenomen van de bieb. Het is een verhaal met meerdere lagen, die door middel van doolhoven zijn neergezet. Erg mooi en leuk gedaan. Een boek die waar je ook nog even over na blijft denken. 

Dit waren ze weer in vogelvlucht. Ik ga een spannende tijd tegemoet. Vorige week stond ik op de longlist voor de Stoerste thrillerverkoopster van 2023. Gisteren te horen gekregen dat ik op de shortlist sta. Ik was helemaal overrompeld. Hoe gaaf is dit...... Op 22 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. Zouden het slapeloze nachten worden? 

Ik ben inmiddels in het derde boek bezig voor de Hebban Thrillerprijs, hierover uiteraard later meer. Verder is de stapel met boeken met een reden behoorlijk geslonken en kan ik weer rustig verder lezen. Met het mooie weer in aantocht, wie weet zou ik nog een boek buiten lezen. 

Heb jij al buiten gelezen dit jaar?



Reacties op: Leesbeleving 2023: boek 21 t/m 30

Gerelateerd