Terug

Abdelkader Benali | Interview door Mira Feticu

Zaterdag 2 november 2019 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag hier aanmelden

Op zaterdag 2 november is Abdelkader Benali om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek De weekendmiljonair geïnterviewd worden door Mira Feticu. Aansluitend zal hij signeren. 

De weekendmiljonair
De ouders van Osama zijn nieuwkomers in het Rotterdam van midden jaren tachtig. Hun leven wordt op z’n kop gezet als de flamboyante buurvrouw Loes aanbelt met een aanbod dat ze niet kunnen weigeren. Osama is meteen gefascineerd door de eigenzinnige vrouw. Hoewel zijn moeder in eerste instantie gemengde gevoelens heeft bij haar bemoeienissen in hun huishouden, groeit er een hechte vriendschap. Osama’s vader droomt van rijkdom en terugkeer naar het land van de Atlas. Samen met zijn zoon rijdt hij stad en land af in een Ford Transit om afgedankte meubels op te halen en door te verkopen. Door de voorruit van de bestelbus ontdekken zij een nieuwe wereld. In een omgeving waarin ambitie en inburgering met elkaar botsen, probeert de jonge Osama zijn weg te vinden. 

Abdelkader Benali
Abdelkader Benali (1975) is een Marokkaans-Nederlandse schrijver en tv-presentator. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996.

Auteur

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali

17 volgers 16 favorieten beste boek:  Casa Benali (7)

Reacties op: Abdelkader Benali | Interview door Mira Feticu

Gerelateerd