Terug

Against English. Een pleidooi voor het Nederlands

Dinsdag 26 november 2019 van 20:00 - 21:30
SPUI 25
Spui 25-27, Amsterdam


Het Engels heeft het Nederlands al bijna verdrongen aan de universiteiten en neemt sluipenderwijs het middelbaar en lager onderwijs over. Meer dan zestig procent van wat er aan vertaalde romans in de boekhandel ligt, komt uit het Engelse taalgebied. Onze media? Helemaal gericht op Amerikaanse voorbeelden – alsof er geen Italiaanse, Franse, Spaanse en Duitse nieuwsbronnen bestaan. Met de auteurs van de bundel 'Against English' analyseren we de verengelsing van de wereld en leren we over de rijkdom van diversiteit.


'Against English', onder redactie van Lotte Jensen, Niek Pas, Daniël Rovers en Koen Gulik, is geboren uit verzet. Verzet tegen de verengelsing van taal en maatschappij. De auteurs willen laten zien welke reële gevaren er kleven aan onze massale toevlucht tot het Engels. Met de dominantie van de taal komt namelijk ook de dominantie van het denken. Het Anglo-Amerikaanse wereldbeeld bepaalt de kijk op economie, politiek en overheid. De overheid dient zich terug te trekken en zo veel mogelijk over te laten aan het individu. En de samenleving? Die wordt onderworpen aan het principe van de markt. Alwaar men het liefst in Engels jargon spreekt.

Voor meer informatie en aanmelden: https://www.spui25.nl/gedeelde-content/evenementen/evenementen/2019/11/against-english.html

Auteurs

Lotte Jensen

Lotte Jensen

0 volgers favorieten
Daniel Rovers

Daniel Rovers

1 volger 3 favorieten beste boek:  De bleke koning (8)
Niek Pas

Niek Pas

0 volgers favorieten

Reacties op: Against English. Een pleidooi voor het Nederlands

Gerelateerd