Terug

Auke Kok | Interview door Arjan Peters

Maandag 25 november 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag hier aanmelden

Op maandag 25 november is Auke Kok om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Johan Cruijff, De biografie geïnterviewd worden door literair criticus - en voetbalfanaat - Arjan Peters. Aansluitend zal hij signeren. 

Johan Cruijff, De biografie
Vrijwel iedereen denkt Johan Cruijff te kennen en dat is niet zo gek: zijn illustere carrière voltrok zich grotendeels in de schijnwerpers. Maar als mens en zelfs als sportman bleef hij in veel opzichten een mysterie. Waarom vocht hij zoveel conflicten uit? Waarom ging hij niet naar het WK 1978 en werd hij geen bondscoach in 1994? Wat stond er in de psychologische rapporten over hem? Gebruikmakend van unieke documenten en puttend uit honderden interviews met klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, medespelers, zakenpartners en familieleden geeft Auke Kok op deze en vele andere vragen antwoord. Dat doet hij in de eerste volledige biografie van deze kwajongen, familieman, aanvoerder, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.Zijn levensverhaal is als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. Johan Cruijff, De biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze 'Jopie' zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en weldoener - en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.

Auke Kok
Auke Kok (1956) is non-fictieschrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1974. Wij waren de besten1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals. Hij wisselt zijn voetbalboeken graag af met andere onderwerpen. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het ‘totaalvoetbal’ van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een ‘totaalschrijver’ genoemd. Zijn mooiste compliment, vindt Kok zelf.

Auteur

Auke Kok

Auke Kok

5 volgers 10 favorieten beste boek:  1974 - Wij waren de besten (5)

Reacties op: Auke Kok | Interview door Arjan Peters

Gerelateerd