Terug

Carine Crutzen | Interview door Arjan Peters

Dinsdag 26 november 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag hier aanmelden

Op dinsdag 26 november is Carine Crutzen om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal naar aanleiding van haar boek Uit het Zuiden geïnterviewd worden door literair criticus Arjan Peters. Aansluitend zal zij signeren. 

Uit het Zuiden
Wanneer Carine in haar geboortestad de laatste scène uit De Kersentuin van Tsjechov speelt, waarin broer en zus noodgedwongen afscheid nemen van hun ouderlijk huis, denkt ze aan haar net overleden moeder. Haar vader is al eerder gestorven. ‘Het is daar dat ik ten diepste besef dat ik geen ouders meer heb, geen kind van iemand meer ben, alleen gelaten met herinneringen die ik niet meer kan delen.’

Carine Crutzen
Carine Crutzen (1961) is een Nederlandse actrice. In 1984 studeerde ze af aan de Toneelacademie Maastricht en sindsdien speelt ze bij diverse gezelschappen. Het grote publiek kent haar van rollen in tv-series als De BrugPleidooiOud geldVuurzee en de Daltons. In de film Majesteit vertolkte ze de rol van koningin Beatrix. Naast haar werk als actrice regiseert en doceert ze en schrijft columns en reisverhalen. Het autobiografische Uit het Zuiden is haar debuut als prozaschrijfster.

Auteur

Carine Crutzen

Carine Crutzen

1 volger 1 favoriet beste boek:  Uit het Zuiden (8)

Reacties op: Carine Crutzen | Interview door Arjan Peters

Gerelateerd