Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terug

07
oktober 2023
om 15:00
tot
16:30

Meet & Greet Jozua Douglas

in Rotterdam, georganiseerd door Boekhandel Donner B.V.


Live op locatie
Gratis toegang

Aanwezige auteurs

Over het evenement

De boeken van Jozua Douglas zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse jeugdliteratuur. Zijn veelal hilarische avonturen worden door vele kinderen verslonden. De succesvolle Costa Banana reeks telt inmiddels 6 delen en zijn allernieuwste Bureau Speurneus avontuur verschijnt op 5 september. In dit derde deel is Hans Grietje al een jaar spoorloos verdwenen. Lukt het Bureau Speurneus om ook dit mysterie op te lossen? Jozua komt vertellen over zijn werk, je kunt vragen stellen en neem vooral je boeken mee voor een handtekening! Iedereen is van harte welkom op zaterdag 7 oktober om 15:00 uur in het theater van Boekhandel Donner.

Jozua Douglas werd geboren in een piepklein, armoedig huisje bij de dijk. Dat is best sneu als je bedenkt dat zijn voorvader een beroemde ridder was met een groot kasteel in Schotland. Nu woont Jozua in de provincie Utrecht. Jozua begon zijn carrière met poëzie schrijven en won hiermee diverse prijzen. Inmiddels schrijft hij voor kinderen. Zijn boeken De verschrikkelijke badmeesterDe vreselijke tweeling en de serie Costa Banana zijn ongelooflijk grappig en razend populair.

Voor De gruwelijke generaal, deel 1 in de Costa Banana-serie, ontving Jozua de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury, en het kinderboekenpanel van DWDD verkoos dit boek tot een van de beste kinderboeken van 2015. Datzelfde panel koos De ongelooflijke Ravi Ravioli, Costa Banana deel 2, als een van de beste kinderboeken van 2016. Voor De ongelooflijke Ravi Ravioli ontving Jozua in 2017 de Pluim van de Senaat. Met De verschrikkelijke badmeester won Jozua de Hotze de Roosprijs. Er verschenen ook prentenboeken van zijn hand, waaronder De Kusjeskrokodil (met Loes Riphagen) en Het monsterbonsterbulderboek (met Marieke Nelissen).

Jozua schreef in 2018 Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie, deel 5 in de serie Costa Banana.

Locatie

Boekhandel Donner
Coolsingel 129 http://www.donner.nl

Delen

Reacties op: Meet & Greet Jozua Douglas

Affiche

Meer informatie

Aanmelden is niet nodig.

Website

Tags

kinderboekenweek

Boeken

Een evenement aanpassen? Gebruik dit formulier.