Terug

Meet&Greet Charlotte van den Broeck ‘Waagstukken’

U heeft haar wellicht gezien bij De Wereld Draait Door, en nu komt ze naar Broese: Charlotte van den Broeck. Ze schreef het boek ‘Waagstukken’, dertien teksten over tragische architecten. Ze komt bij ons een kleine lezing geven over het boek en zal haar boeken signeren!

In Waagstukken presenteert Charlotte Van den Broeck, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten. Het zijn de ver halen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Hun ingreep in de openbare ruimte mondt uit in een mislukking, of wordt door hen op een fatale wijze zo ervaren. Ze hanteren het gereedschap van de hoogmoed, maar falen.
Van den Broeck reisde de afgelopen jaren deze architecten en hun noodlot na. In een tocht langs hun laatste bouwwerken onderzoekt ze het verband tussen persoonlijk en publiekelijk falen, tussen het belang van de openbare ruimte en de autoriteit van de (doorgaans mannelijke) architecten. En natuurlijk is er een verband tussen bouwen en schrijven – want is niet alle scheppen een vorm van waaghalzerij?

Over kerken, zwembaden en theaters, postkantoren, bibliotheken en villa’s, musea, kazernes en kinetische windsculpturen; op plekken als Turnhout, Oostende en Verchin, Rome, Napels en Wenen, Schotland, Malta en de Verenigde Staten; van architecten als Gaston Eysselinck, Eduard van der Nüll en Francesco Borromini, Lamont Young, Reginald Wycliffe Geare en George Arthur Crump.

Datum: zaterdag 14 december | 16.00 - 17.00 uur
Plaats: Broese Utrecht
Toegang: gratis
Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

Auteur

Charlotte Van den Broeck

Charlotte Van den Broeck

3 volgers 1 favoriet beste boek:  Nachtroer (7)

Reacties op: Meet&Greet Charlotte van den Broeck ‘Waagstukken’

Gerelateerd