Terug

Meet&Greet Geert Mak ‘Grote verwachtingen’

Geert Mak, Nederlands jurist, journalist en auteur, komt ons vertellen over zijn binnenkort te verschijnen boek ‘Grote verwachtingen’. Hij geeft een korte lezing, beantwoord vragen en zal aansluitend zijn boeken signeren. Helaas kunt u zich voor deze Meet&Greet niet meer aanmelden.

‘Grote verwachtingen’ is het vervolg op het immens succesvolle ‘In Europa’ dat vijftien jaar geleden verscheen. Enkele jaren later volgde de 35-delige gelijknamige serie met de schrijver in de hoofdrol. Waar In Europa handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat ‘Grote verwachtingen’ over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen. In Grote verwachtingen vertelt en duidt Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.

Datum: zaterdag 23 november | aanvang 13.30 uur
Plaats: Broese Utrecht
Toegang: gratis
In verband met grote drukte kunt zich niet meer aanmelden voor deze Meet&Greet

Geert Mak (1946) groeide op in Friesland, studeerde rechten en sociologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam en werkte in de Tweede Kamer als assistent van de toenmalige PSP-fractie. Van 1972 tot 1975 doceerde hij Staatsrecht en Vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Utrecht. Van 1975 tot 1985 was hij redacteur van het weekblad de Groene Amsterdammer, waarbij hij zich vooral bezighield met stedelijke- en immigratieproblematiek. Vanaf 1985 was hij onder meer medewerker en stadsredacteur van NRC/Handelsblad en buitenlandredacteur van de VPRO-radio. Voor 2007 schrijft Mak het Nationale Boekenweekgeschenk. Geert Mak bekleedde tussen 2000 en 2003 namens de stad Amsterdam het ambt van bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam in de grootstedelijke problematiek, de zogenaamde Wibautleerstoel. De veelzijdigheid van Geert Mak doet hem eer aan! Geert Mak is gehuwd en woont deels in Amsterdam, deels in Friesland. Zijn boeken verschijnen – op de ‘Ooggetuigenverslagen’ na - bij uitgeverij Atlas Contact.

Auteur

Geert Mak

Geert Mak

128 volgers 196 favorieten beste boek:  In Europa. Reizen door de twintigste eeuw (278)

Reacties op: Meet&Greet Geert Mak ‘Grote verwachtingen’

Gerelateerd