Terug

Michael Berg | Lezing

Lezing Michael Berg - zaterdag 20 november 2021 19:00 - 20:00

'Ik zie je’ gaat over de internationale bestsellerauteur Carol Brodie die al vijf jaar geen boek heeft geschreven. Op zoek naar inspiratie ontvlucht ze haar huis in Londen en vliegt ze naar Zuid-Frankrijk waar ze voor twee maanden een gîte huurt. Daar raakt ze in de ban van een vrouw die even verderop een huis met zwembad bewoont. Met een telescoop begint Carol de vrouw te bespieden. Op een avond krijgt de vrouw bezoek van een man. Carol is getuige hoe de twee ruzie krijgen en de vrouw de man neerslaat. Dood? In plaats van de politie te bellen besluit Carol uit te zoeken wat er gebeurd is.

‘Het uitgangspunt is even eenvoudig als intrigerend, de afwikkeling erg knap en razend spannend. Hitchcock in de Provence.’ Toni Coppers (auteur)

Michael Berg (Heerlen 1956) vertrok in 2004 naar Frankrijk om te gaan schrijven. Inmiddels is hij een van de bekendste thrillerauteurs van Nederland. Van zijn boeken werden meer dan 400.000 exemplaren verkocht. In 2013 won hij met ‘Nacht in Parijs’ de Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige misdaadroman van het jaar. Andere boeken zoals ‘Hôtel du Lac’, ‘Het meisje op de weg’ en ‘Broertje’ stonden op de shortlist voor diverse prijzen. Zijn korte verhalen verschenen in Duitsland en in de Verenigde Staten. Michael Berg keerde in 2017 terug naar zijn geboorteplaats Heerlen.

‘Een ongekend goede schrijver. Vlijmscherpe observaties, bloedstollende situaties en pakkende dialogen.’ Annemarie van Gaal, juryvoorzitter Gouden Strop 2013

‘Top thrillerschrijvend Nederland.’ Het Parool‘Charles den Tex en René Appel moeten inschikken, met Michael Berg heeft zich een nieuwe topauteur in het thrillergenre aangediend.’ NRC

Auteur

Michael Berg

Michael Berg

439 volgers 122 favorieten beste boek:  Ik zie je (52)

Reacties op: Michael Berg | Lezing

Gerelateerd