Terug

Pageturners Young Adult bookclub | Paagman Den Haag

Donderdag 21 november 2019 19:00 uur
Vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis, graag hier aanmelden

Op donderdag 21 november 19:00 zullen de Pageturners om 19:00 uur voor de vijfde keer bij elkaar komen bij Paagman vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Deze keer zullen ze het boek Het schaduwjaar van Kim Liggett bespreken. Ben je er ook bij donderdag 21 november? Meld je dan aan. Heb je het boek (nog) niet uit? Geen probleem, kom gezellig langs. We zorgen voor iets te drinken en een snack!

Pageturners
Pageturners is een Young Adult leesclub in samenwerking met Paagman. Iedere 6 à 8 weken komen de Pageturners samen in Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41 om een boek te bespreken. Allerlei onderwerpen komen dan aan bod met vragen als hoe heb jij het boek ervaren, welke thema's komen er in voor, hoe heeft de hoofdpersoon zich ontwikkeld, wat heb je meegenomen uit het boek, wat vind je van de titel van het boek en ga zo maar door.

Het schaduwjaar

Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken van jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven. Tierney James droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet haar grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt. De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

Auteur

Kim Liggett

Kim Liggett

1 volger 8 favorieten beste boek:  Het schaduwjaar (71)

Reacties op: Pageturners Young Adult bookclub | Paagman Den Haag

Gerelateerd