Terug

Thriller avond "Het lijk was nog warm"

Voor de derde maal presenteert Gouden Strop winnaar en auteur Michael Berg de thrilleravond in SCHUNCK ‘Het lijk was nog warm’, een avond met als gasten de schrijvers Inge Ipenburg, Yvonne Franssen, Jo Claes, het schrijversechtpaar Peter Römer en Annet Hock en special guest Bob Willemsen. Met interviews over het schrijverschap, het schrijven van thrillers en de aantrekkingskracht van de donkere kant van het leven. De schrijvers zullen ook  voordragen uit eigen werk.

Locatie: Schunck Glaspaleis, Heerlen
Toegang: 10 euro (let wel: kaarten met korting zijn alleen via de kassa van SCHUNCK te verkrijgen).
Van 19:30 t/m 22:30

Praat mee in het Evenementen Café

Gerelateerd:

Het lijk was nog warm

Top thrillerauteurs in Heerlen voor spannende thrilleravond

Voor de derde maal presenteert Gouden Strop winnaar en auteur Michael Berg de thrilleravond in SCHUNCK ‘Het lijk was nog warm’, een avond met als gasten de schrijvers Inge Ipenburg, Yvonne Franssen, Jo Claes, het schrijversechtpaar Peter Römer en Annet Hock en special guest Bob Willemsen. Met interviews over het schrijverschap, het schrijven van thrillers en de aantrekkingskracht van de donkere kant van het leven.

De schrijvers zullen ook  voordragen uit eigen werk.Toegang: 10 euro (let wel: kaarten met korting zijn alleen via de kassa van SCHUNCK te verkrijgen). 

Thrilleravond gasten:
Inge Ipenburg (Deventer, 1957) is vooral bekend als actrice, o.a. met haar rol als Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST. Ook speelde ze in diverse speelfilms. In 2007 was ze De Mol in Wie is de Mol. In 2014 verscheen haar spannende debuutroman ‘Het gerecht’ waarvan inmiddels een 6e druk is verschenen. Daarna schreef ze ‘Een schitterend ongeluk’ en voor Storytel de audioserie ‘Als anderen Slapen’. Dit jaar verscheen het spannende tweeluik ‘Moordenaarsstorm’ en ‘De mannen vallen.’

Jo Claes (Hasselt, 1955) is het beste wat Vlaanderen te bieden heeft, schreef een Nederlandse journalist. In 2015 won hij De Gouden Strop voor ‘De mythe van Methusalem’. Jo Claes schrijft zowel fictie als non-fictie (o.a. kunstboeken), maar de grootste bekendheid geniet hij met zijn thrillers waarin de eigenzinnige Leuvense politieman Thomas Berg de hoofdrol speelt. In de serie verschenen inmiddels dertien delen. Het laatste boek is getiteld: ‘Een tragisch verhaal.’

Yvonne Franssen (Tegelen, 1969) schrijft, sinds ze kan lezen, korte verhalen en versjes. Na het winnen van diverse prijzen bij schrijfwedstrijden debuteerde ze in 2011 met de thriller ‘Talio’. Daarna volgden nog 2 thrillers en een versjesbundel. In 2018 keerde ze weer terug naar het thrillergenre met ‘Scahduwen’. Haar 5e thriller heet ‘Kamer 305’ en verschijnt oktober dit jaar.

Peter Römer (Amsterdam, 1952) en Annet Hock (Amsterdam, 1960) zijn al zo’n 34 jaar getrouwd en hebben samen vier kinderen grootgebracht. Annet werkt sinds 1998 als zelfstandig trainer/coach in haar eigen bedrijf. Peter combineert een leven als acteur, regisseur en scenarioschrijver met het schrijven van spannende boeken. Hij heeft onder meer 15 Baantjer boeken op zijn naam. Samen schreven Annet en Peter twee psychologische thrillers, waarvan ‘Oog om oog’ dit voorjaar is verschenen.

Bob Willemsen is leider van het Cold Caseteam Limburg, een van de tien cold case teams die Nederland telt. Landelijk gezien wachten ongeveer 1500 zaken op hun oplossing. Door wetswijziging kunnen cold cases niet meer verjaren en dankzij de wetenschap (DNA, AI) is de politie steeds meer in staat om de daders op te sporen.   

De presentator
Michael Berg (Heerlen, 1956) werkte bijna 25 jaar voor de omroep voordat hij naar Frankrijk verhuisde en daar thrillers ging schrijven. 2013 won hij met ‘Nacht in Parijs’ de Gouden Strop. Andere boeken werden veelvuldig genomineerd. ‘Ik zie je’ is zijn nieuwste thriller en verschijnt oktober dit jaar. 

Locatie: SCHUNCK Glaspaleis, Bongerd 18, 6411 JM Heerlen

Auteurs

Michael Berg

Michael Berg

432 volgers 118 favorieten beste boek:  Ik zie je (7)
Inge Ipenburg

Inge Ipenburg

74 volgers 63 favorieten beste boek:  Als anderen slapen (14)
Yvonne Franssen

Yvonne Franssen

234 volgers 32 favorieten beste boek:  Kamer 305 (86)
Jo Claes

Jo Claes

96 volgers 66 favorieten beste boek:  Getekend vonnis (87)
Peter Römer

Peter Römer

32 volgers 7 favorieten beste boek:  Supernova (30)
Annet Hock

Annet Hock

2 volgers 1 favoriet beste boek:  Oog om oog (53)

Reacties op: Thriller avond "Het lijk was nog warm"

aanwezigen (2)