Terug

Wandeling door historisch Amsterdam met Jacobine van den Hoek

Zondebok is een sfeervolle en spannende historische roman over Fye Lieveheer, een krachtige vrouw in het Amsterdam van de zestiende eeuw. Jacobine van den Hoek liet zich voor haar boek inspireren door historische gebeurtenissen.

In deze stadswandeling volgt ze het spoor van haar research nog één keer, langs de plekken waar haar roman zich afspeelt. Ze vertelt over de historische achtergronden en haar research. Ter plekke zie je het verhaal - en historisch Amsterdam - tot leven komen. Een unieke kans om historisch Amsterdam te zien door de ogen van de auteur en haar personages​!

- Zondag 24 november, 13.00 - 15.00
- Start: Boekhandel Scheltema (in het café op de eerste verdieping)
- Eind: Oudezijds Achterburgwal (in het vroegere woonhuis van Aletta Jacobs)
- Duur2 uur (ca. 2,5 km)
Tickets: € 19,50, inclusief koffie/thee en koek
- meer informatie en reserveren: www.bookloverstours.nl/zondebok 

Het verhaal van Zondebok
15 januari 1566. De kinderen van het Burgerweeshuis breken uit en maken Amsterdam onveilig. Fye Lieveheer, ooit een meisje uit de hogere burgerij maar nu de vrouw van een appelboer, heeft al over het oproer gedroomd, maar wil dat aan niemand vertellen. Ze heeft andere zaken aan haar hoofd, zoals het weerzien met haar oude jeugdliefde.
In de stad Amsterdam zetten de burgers zich steeds sterker af tegen de macht van de katholieken en de elite. De vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen en vindt een zondebok in Fye.​
Zondebok is een op historische feiten gebaseerde roman over liefde, moed en macht in aanloop naar de Tachtigjarige oorlog. Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.Auteur

Jacobine van den Hoek

Jacobine van den Hoek

3 volgers 4 favorieten beste boek:  Zondebok (106)

Reacties op: Wandeling door historisch Amsterdam met Jacobine van den Hoek

Gerelateerd

aanwezigen (1)