Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Amerikaanse misdaadschrijver Jerry Healy overleden

door Hebban Crew 1 reactie
De Amerikaanse thrillerauteur Jerry Healy is donderdag 14 augustus overleden. Healy, die al langere tijd aan depressies leed, besloot een eind aan zijn leven te maken. Hij is 66 jaar geworden.

Zijn vrouw Sandy Balzo maakte het nieuws zelf bekend. ''Zoals bekend streed Jerry jarenlang tegen chronische depressies, die veelal in bedwang werden gehouden door medicijnen, maar verergerden door alcohol. Donderdagavond maakte hij een einde aan zijn leven.''

Jeremiah Healy, zoals hij voluit heette, werd geboren op 15 mei 1948 in New Jersey. Hij was achttien jaar lang hoogleraar op de New England School of Law. Hij was de bedenker van de thrillerserie over privédetective John Francis Cuddy en - onder het pseudoniem Terry Devane - van legal thrillerreeks rond Mairead O'Clare. Beide series speelden zich doorgaans af in Boston.

Healy heeft achttien boeken en meer dan zestig korte verhalen op zijn naam staan. Vijftien van die verhalen wonnen of werden genomineerd voor de Shamus Award. Zijn boeken zijn vertaald in het Frans, Japans, Italiaans, Spaans en Duits. 

(Bron: The Rap Sheet, Mystery Fanfare)Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Amerikaanse misdaadschrijver Jerry Healy overleden