Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Begrafenisondernemer als wraakgodin

door Hebban Crew 2 reacties
Een heldin die uitvaartverzorger is en de voornaam Brünhilde draagt, daarover lees je zelden in thrillers. Nog bijzonderder is dat ze welbeschouwd voor haar eigen klandizie zorgt, want ze is een seriemoordenaar. Een wraakgodin die het hart van de lezer steelt, stelt haar geestelijk vader, de Oostenrijkse schrijver Bernhard Aichner.

In november van dit jaar verschijnt bij uitgeverij Ambo|Anthos de thriller Wraakgodin van Bernhard Aichner (1972). Deze auteur uit Innsbruck weet van de hoed en de rand: hij ontving meerdere literaire prijzen en beurzen. Hij heeft romans, hoorspelen en toneelstukken op zijn naam staan en schreef drie thrillers rond Max Boll, grafdelver in een Oostenrijks dorp. Naast schrijver is hij ook een verdienstelijk fotograaf. Hij illustreerde talrijke kunstcatalogi en in 2000 opende hij zijn eigen foto-atelier.

Volgens uitgverij Anthos werkte Aichner voor de research van Wraakgodin een halfjaar bij een begrafenisondernemer. Op zijn website vertelt de auteur dat hij van plan was om een liefdesroman te schrijven. ''Maar eigenlijk is Wraakgodin een thriller en liefdesroman ineen.'' Brünhilde Blum, die zich alleen Blum noemt omdat ze haar voornaam haat, is 24 als ze haar grote liefde, Mark, leert kennen. Hij is politieman, zij bouwt een succesvolle uitvaartonderneming op. Het stel krijgt twee kinderen. Haar grote hart, gevoel voor humor en stijl maken haar populair. Bovendien rijdt ze motor en houdt ze van een goed glas.

Het geluk van Mark en Blum houdt acht jaar stand, vertelt Aichner. Dan komt Mark voor haar ogen om bij een hit-and-run. Blums verdriet is groot, maar ze weigert zich neer te leggen bij haar lot. Bij toeval ontdekt ze dat de dood van Mark eerder wijst op moord dan vette pech op het verkeerde moment en de verkeerde plek. Wanneer Blum erachter komt waarom haar geliefde dood moest, slaat ze toe. Genadeloos.

Een seriemoordenaar die toch een held is, het is een bijzondere twist. ''Het gaf mij in ieder geval veel plezier'', laat Aichner weten. ''Af en toe moet je iets nieuws uitproberen en dit bezorgde mij grote vreugde.''

Andere nieuwe titels bij Anthos:

Lieneke DijkzeulAls padden schreeuwen  (oktober 2014). Na Dijkzeuls literaire uitstapje Achterstallig geluk een nieuw deel in de serie rond inspecteur Vegter. Na een ongelukkige val ligt Charlotte van den Broecke dagenlang naakt en hulpeloos op de vloer van haar badkamer. Ze is ervan overtuigd dat dit haar dood betekent. Dan hoort ze beneden een gerucht. Charlotte overleeft, maar na maanden van herstel raakt ze geobsedeerd door het idee dat ze wraak moet nemen op haar 'redders'.

Grebe & LeanderMoskou Noir. De handelaar  (november 2014). Deel 2 in de Moskou Noir-trilogie van het thrillerduo Camilla Grebe en Paul Leander-Engström. Op een zomernacht wordt de Zweedse ambassadeurszoon dood gevonden in Moskou. Naast hem ligt een zwaargewonde callgirl. Rechercheur Skoerov wordt op de zaak gezet.

René AppelDe kortste nacht  (november 2014). Rob Koolwijk is gelukkig getrouwd en heeft drie gezonde kinderen. Maar als bedrijfsleider van het partycentrum van schoonvader baren de teruglopende inkomsten hem zorgen. Wanneer Rob na een afgedwongen afspraak met jeugdvriend Edwin opgescheept zit met een Oost-Europese vrouw, dreigen de problemen hem boven het hoofd te groeien.

Tom WrightMerel  (januari 2015) . De dag na een hevige storm wordt aan de rand van een stad in Texas een vrouw dood aangetroffen. Het slachtoffer, dat op een afschuwelijke manier is omgebracht, is Deborah Gold, psycholoog en vertrouwenspersoon van velen. Rechercheur Jim Beaudry ontdekt dat Gold geheimen van erg veel mensen kende, die allen belang hebben bij haar dood.

Camilla LäckbergLeeuwentemmer  (januari 2015). Nieuwe thriller rond schrijfster Erika Falck en haar man, inspecteur Patrik Hedström. Bij uitgeverij Ambo|Anthos is verder nog niets over de inhoud van de thriller bekend.Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Begrafenisondernemer als wraakgodin

 

Gerelateerd

Over

Bernhard Aichner

Bernhard Aichner

Bernhard Aichner (1972) woont in Innsbruck, waar hij werkt als auteur en fotogra...