Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Vrijdag Vraag: Hoe meld ik mijn blog aan op Bloglovin?

5 reacties
Iedere vrijdag beantwoord ik een vraag van een bezoeker van Hebban | Bloggers. Vandaag komt die vraag van Dennis van Elten en luidt:

Hoe kan ik mijn blog aanmelden op Bloglovin’?

Bloglovin’ is een website die bezoekers van jouw blog in staat stelt om zich eenvoudig te abonneren op je updates. Op die manier hoeven ze nooit meer een bericht te missen.
Daarnaast kun je je met een Bloglovin’ account ook gemakkelijk abonneren op andere blogs. Het achterlaten van reacties is een hele goede manier om te netwerken met andere bloggers en om meer bezoekers naar je site te trekken. Daarbij kan een Bloglovin’ account dus goed van pas komen.

Om je blog aan te melden op Bloglovin’ heb je om te beginnen een account nodig. Surf naar de homepage en klik op Sign up.


Vul het formulier in en klik op de activeringslink die naar het door jou opgegeven e-mailadres is verzonden.

 

Als je je hebt aangemeld kunnen we je blog toevoegen aan je account. Hiervoor moeten we je profiel bewerken. Beweeg je muis over het hartjes-icoon in de bovenste menubalk en klik op Profile.


Klik nu op de knop Edit your profile.

 

Nu kom je op een pagina waarop je je profiel kunt bewerken. Zo kun je onder andere een nieuwe gebruikersnaam kiezen, een korte biografie plaatsen of een foto uploaden. Die mogelijkheden leggen zichzelf uit en daarom besteed ik er vandaag geen extra aandacht aan.

Scroll omlaag tot je de button Add blog tegenkomt en klik daarop.


 

Je komt aan op een pagina met één blauwe knop. Klik op Claim blog en voer in de adresbalk de URL in van jouw website. Klik vervolgens op Search.


Nu zie je als het goed is jouw blog bij de zoekresultaten verschijnen. Klik op je blog.

*Indien er meer blogs bestaan onder dezelfde naam moet je goed opletten dat je de juiste blog selecteert.

 

Nu krijg je de volgende opdracht van bloglovin’: Paste this text into a new blog post.

 

Selecteer de code in het vak eronder en kopieer deze naar je klembord.

Open het dashbord van je blog in een nieuw venster en maak een nieuw bericht aan. Kies voor de HTML bewerker van je post editor en plak de code in het tekstveld.

Blogger: 

Wordpress:

 

Publiceer je post en ga terug naar het venster waarin je Bloglovin hebt geopend. Klik op Claim blog.

 

En voila! Je blog is geclaimd. Bezoekers kunnen je nu gemakkelijk volgen via Bloglovin’.

 

Extra

Om een Bloglovin’ widget te creëren op je website klik je op Get the Bloglovin button (onderaan de pagina). Maak een keuze uit de verschillende mogelijkheden en klik op Get this icon. Kopieer de code die verschijnt in de pop-up naar je klembord en plak hem in een tekstwidget in je sidebar.

 

Veel plezier met je Bloglovin’ account.

 

Ook een vraag

Heb jij ook een vraag over (boek)bloggen? Stel hem in een comment hieronder of op twitter met de hashtag #hebbanbloggers. Wie weet beantwoord ik jouw vraag in de volgende vrijdag vraag & antwoord.

 Over de auteurReacties op: Vrijdag Vraag: Hoe meld ik mijn blog aan op Bloglovin?

 

Gesponsorde boeken