Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Kort organiseert Hercule Poirot schrijfwedstrijd

door Sander Verheijen 2 reacties
Op 8 september verschijnt in ruim 50 landen tegelijk de nieuwe Agatha Christie: The Monogram Murders. De Monogram Moorden, zoals het nieuwe Hercule Poirot mysterie voor de Nederlandstalige markt gaat heten, wordt geschreven door de internationale bestsellerauteur Sophie Hannah.

39 jaar geleden verscheen het laatste boek van de hand van Agatha Christie (1890 – 1976). Voor het eerst heeft haar familie toestemming gegeven voor het publiceren van een nieuw verhaal met de wereldberoemde Agatha Christie-personages. Uitgeverij Mistral verwierf samen met de rechten van het nieuwe Hercule Poirot-mysterie ook de rechten voor alle reeds verschenen Agatha Christie titels.

In samenwerking met Hebban Crimezone en uitgeverij Mistral organiseert Hebban Kort een verhalenwedstrijd ter ere van Hercule Poirot. Deze fictieve Belgische detective maakte zijn opwachting in maar liefst 33 van Agatha Christie’s romans en in meer dan 50 van haar korte verhalen.

Hebban Kort daagt alle Nederlandstalige schrijvers uit om een kort verhaal te schrijven waarin Hercule Poirot voorkomt. Het genre van het verhaal is helemaal vrij: het mag helemaal geschreven zijn in de stijl van Agatha Christie, maar je mag bijvoorbeeld ook de romantische-, fantastische- of psychologische kant uit. De keuze is aan jou, zolang het karakter van Poirot maar overeenkomt me de Belgische detective van Agatha Christie. Daar mag niet aan worden getornd.

De deadline is verstreken. Er kan niet meer worden ingezonden.

Hoofdprijs

Interview en publicatie van het verhaal op Hebban Kort
Boekenpakket uitgeverij Mistral

De beste 5 verhalen

Worden gepubliceerd in de eerste Hebban Kort e-bundel.  

De jury

De jury bestaat uit: Sander Verheijen (hoofdredacteur Hebban), Harold de Croon (de uitgever van de nieuwe Christie), Carien Touwen (Hebban Kort) en Jean-Paul Colin (Hebban Crimezone). 

---

Reglement

Het ingezonden kort verhaal telt minimaal 1000 en maximaal 3000 woorden.         

Uiterste inzenddatum is 1 november 2014.

Het verhaal moet over Hercule Poirot gaan en zijn gebaseerd op het personage dat Agatha Christie heeft neergezet in haar boeken. Alle genres zijn toegestaan. Het verhaal is geschreven in het Nederlands en bedoeld voor volwassenen.         

Inzenden van verhalen kan uitsluitend per e-mail in doc, docx, of pdf-formaat. Papieren inzendingen worden niet geaccepteerd.         

Plaats een korte biografie en, indien van toepassing, bibliografie onder het verhaal (in hetzelfde document). Evenals uw adresgegevens. Belangrijk: zorg ervoor dat uw naam in de naam van het document voorkomt. 

Deelnemende verhalen mogen niet eerder zijn gepubliceerd, noch op papier, noch op internet of enig ander medium.         

Iedere deelnemer geeft Hebban Kort het recht het ingezonden verhaal eenmalig te publiceren.

Hebban Kort heeft het recht kleine redactionele wijzigingen uit te voeren in het ingezonden verhaal als het voor publicatie in aanmerking komt.

De deelnemer dient de auteursrechten van het ingeleverde werk te bezitten en dient de organisatie te vrijwaren van elke eventuele aanspraak door derden.         

Auteursrecht blijft te allen tijde bij de auteur van het verhaal.         

Eén inzending per persoon.         

Indien de jury van mening is dat de kwaliteit van de ingezonden werken niet voldoende is, kan er beslist worden om geen of niet alle prijzen toe te kennen.         

Door het insturen van zijn/haar werk verklaart de auteur zich akkoord met het wedstrijdreglement.         

Inzendingen die niet aan het reglement voldoen dingen niet mee.

De uitslag van de schrijfwedstrijd zal in december 2014 worden bekendgemaakt.Over de auteur

Sander Verheijen

931 volgers
443 boeken
23 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Kort organiseert Hercule Poirot schrijfwedstrijd

 

Gerelateerd

Over

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engels...