Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jij, American Psycho voor Twitteraars

door Hebban Crew 3 reacties
Gelijktijdig met de publicatie van de Amerikaanse uitgave verschijnt in oktober 'Jij', het thrillerdebuut van scenarioschrijver Caroline Kepnes. Een loepzuivere internetthriller over, zo wordt beloofd, 'passie, voyeurisme en bezetenheid'.

Xander Uitgevers bestempelt het debuut van Caroline Kepnes als 'briljant, pervers en vooral verslavend' en heeft 'American Psycho voor de twittergeneratie' als wervende tekst op de cover gezet. Kortom, er wordt nogal wat van het schrijftalent van de Amerikaanse verwacht.

Joe speelt de hoofdrol in Jij. Als hij de adembenemende Guinevere Beck zijn boekhandel ziet binnenlopen, weet hij het zeker. Dit is zíjn vrouw. Dit is de vrouw die hij wil. Guinevere is eigenlijk te perfect: mooi, stoer, slim en buitengewoon sexy. De clichématige openingszinnen laten ze achterwege, want er ontstaat meteen een leuke conversatie over De Da Vinci code van Dan Brown...

Joe is totaal geobsedeerd door zijn droomvrouw. Hij wil haar bezitten en gaat tot het uiterste om zijn verlangens in werkelijkheid om te zetten. Hij hackt haar smartphone en maakt zichzelf deelgenoot van haar intiemste chat- en sms-berichten en de geheimen die schuilgaan achter haar perfecte uiterlijk. Als hij uiteindelijk alles over haar weet, lukt het hem haar te verleiden. Maar de gevolgen zijn gruwelijk. Volgens de Amerikaanse uitgever is Jij 'een van de meest angstaanjagende studies van een verdorven psyche'.

Voor de Amerikaanse televisie maakte Kepnes de programma's The secret life of the American Teenager en 7th Heaven. Ook schreef ze voor Entertainment Weekly en publiceerde ze korte verhalen. Onder pseudoniem schreef ze young adult-romans. Saillant detail: ze woont in Los Angeles in hetzelfde appartementengebouw waar destijds de seriemoordende neven Kenneth Bianchi en Angelo Buono Jr., oftewel de Hillside Stranglers, onderdak vonden.

Andere nieuwe titels:

Pierre Lemaitre - Irene  (oktober 2014). Het leven van commandant Verhoeven is perfect: hij is gelukkig getrouwd en zijn vrouw Irène is in verwachting van hun eerste kind. Maar dan wordt Irène vermoord. Verhoeven gaat op onderzoek uit en raakt verstrikt in een persoonlijke strijd met de moordenaar.

Olga Hoekstra - Dodenweg (november 2014). Rechercheur Thomas DeLohr wordt op de zaak van twee auto-ongelukken gezet. De aanblik van het verwoeste lichaam van een van de slachtoffers confronteert hem met zijn verleden. Dodenweg is genomineerd voor de Crimezone Debuutprijs.

Mary Higgins Clark - De moord op Assepoester (oktober 2014). Televisieproducente is euforisch wanneer de proefaflevering van haar programma Verdacht een succes blijkt. Voor de tweede aflevering wil ze de mysterieuze dood van studente Susan Dempsey bekijken. Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Jij, American Psycho voor Twitteraars