Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

J.K. Rowling: Thrillerreeks langer dan Harry Potter-serie

door Hebban Crew 4 reacties
De Schotse bestsellerauteur J.K. Rowling is van plan om meer thrillers te schrijven. Ze wil een serie creëren die meer delen telt dan haar zeven succesvolle Harry Potter-avonturen. Rowling kondigde dat volgens The Guardian aan op het Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival.

De schrijfster, die inmiddels twee whodunits heeft geschreven onder het pseudoniem Robert Galbraith, zei dat het schrijven van misdaadromans haar enorm bevalt vanwege de open einde-mogelijkheden en dat de held in kwestie zaken heeft op te lossen. Dit in tegenstelling tot de Harry Potter-reeks, waar Rowling gebonden was aan één enkele verhaallijn.

J.K. Rowling deed haar uitlatingen nadat bekend was gemaakt dat haar tweede misdaadroman met detective Cormoran Strike, The Silkworm, de eerste plaats had bereikt van de bestsellerlijst van de Sunday Times. Galbraiths debuut, The Cuckoo's Calling, kwam vorig jaar uit. Aanvankelijk moest het boek het doen met bescheiden verkopen, maar die trokken flink aan nadat was uitgelekt dat Rowling het pseudoniem Robert Galbraith had gebruikt.

De schrijfster zei dat de serie rond Cormoran Strike een 'prettig open einde' heeft. ''Ik vind het geweldig om te schrijven, ik denk nog lang niet aan een afsluitend deel. Met Harry Potter was er een begin en een einde, terwijl ik Strike steeds kan opzadelen met nieuwe zaken. Zo lang hij blijft leven, kun je hem aan de slag houden.''Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: J.K. Rowling: Thrillerreeks langer dan Harry Potter-serie

 

Gerelateerd

Over

Robert Galbraith

Robert Galbraith

Achter het pseudoniem Robert Galbraith gaat niemand minder schuil dan J.K. Rowli...