Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jong schrijftalent gezocht

Schrijvers in spe opgelet! Ben jij de nieuwe Arnon Grunberg? De inschrijving voor de schrijfwedstrijd Manuscripting sluit aanstaande maandag 25 augustus. Stuur nog snel dit weekend je inzending in. Geef je ongepubliceerde meesterwerk een kans.

Voor de tweede keer gaan Nieuwe Letteren (organisator van de Jonge Schrijversavond) en de Salon van de Amsterdamse Stadsschouwburg op zoek naar manuscripten van jonge onbekende auteurs. We lezen steeds minder en schrijven steeds meer, ook de junior schrijvers onder ons. Maurice Seleky (zelf inmiddels aan tweede boek bezig) en zijn partners in crime willen met de wedstrijd Manuscripting getalenteerde pennenlikkers een kans geven om zichzelf en hun werk aan te prijzen bij literaire uitgevers.

De winnaar van Manuscripting krijgt 60 minuten met Paul Sebas, de invloedrijkste literaire agent, die reputaties kan maken en breken. Hij adviseert hoe je zoveel mogelijk geld voor je manuscript kunt lostroggelen en bij welke uitgever jouw boek het beste past. De winnaar mag een fragment publiceren op de drukbezochte website van de Stadsschouwburg en het complete trio finalisten geeft acte de présence op het Harry Mulisch festival in oktober.

De jury die jouw tot nu toe onbekende talent beoordeelt, bestaat uit kenners als Lebowski-redacteur Roel van Diepen en boekhandelaar Hedwig Wiebes.

manuscripting.nlOver de auteur

Dirk Koppes

58 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Jong schrijftalent gezocht