Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Klassiekers: De Brief voor de Koning - Tonke Dragt

door Natasza Tardio 3 reacties
'De brief voor de koning' is het allereerste boek van Tonke Dragt. Het boek, in 1962 uitgegeven door uitgeverij Leopold, werd meteen razend populair.

Die populariteit heeft De Brief voor de koning gehouden. Bijna elke generatie kent het verhaal. Is het niet door het boek, dan wel door de film, want in 2008 verscheen dit immens populaire verhaal op het witte scherm. Het gaat over de 16-jarige Tiuri die tijdens zijn inwijdingsnacht tot ridder besluit om de deur van de kerk open te doen, ondanks dat dit verboden is, om vervolgens in een weergaloos, middeleeuws avontuur te belanden. De ridderroman werd al snel gevolgd door nog meer boeken van de populaire schrijfster.

In 1963 krijgt Tonke Dragt  voor De brief voor de koning de onderscheiding voor het Kinderboek van het jaar, de voorloper van de Gouden en Zilveren Griffels. En het boek heeft uiteindelijk ook de Griffels der Griffels gewonnen.

De Brief voor de koning verdient het om een plek te krijgen tussen de Jeugd Klassiekers. Al is het alleen maar omdat al generaties lang wordt genoten van dit spannende verhaal en het dus met recht tijdloos is.Over de auteur

Natasza Tardio

258 volgers
252 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Klassiekers: De Brief voor de Koning - Tonke Dragt

 

Gerelateerd

Over

Tonke Dragt

Tonke Dragt

Tonke Dragt is een kinderboekenschrijfster. In 1961 verscheen Verhalen van de tw...

Overig