Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Magistraal decor in thrillerreeks 'Hinterland'

door Hebban Crew 3 reacties
De KRO zond deze zomer op onregelmatige momenten de misdaadserie 'Hinterland' uit. Een indrukwekkende reeks van vier afleveringen waarin inspecteur Tom Mathias met zijn team complexe moordzaken probeert op te lossen. En dat in het magistrale decor dat het westen van Wales te bieden heeft. Triple P. Entertainment stelt enkele dvd's van het eerste seizoen beschikbaar.

De crimeserie van de BBC werd geschreven voor hun Welshe zender BBC Cymru Wales en is zowel in het Welsh als in het Engels opgenomen. In juni werd Hinterland in Nederland uitgezonden. Nederland brengt als eerste land (buiten Groot-Brittannië) zowel de Welshe als de Engelse uitvoering uit op één box.

DCI Tom Mathias, gespeeld door Richard Harrington, is na tien hectische jaren bij de politie van Londen overgeplaatst naar het universiteitsstadje Aberystwyth, aan de westkust van Wales. De reden voor de overplaatsing is niet duidelijk. Wel wordt hij merkbaar geplaagd door duistere en trieste herinneringen. Hij zal moeten proberen een nieuwe start te maken en neemt zijn intrek in een oude stacaravan. Aan de ene kant ziet hij de woeste zee, aan de andere kant kijkt hij uit op het bergachtige achterland. De landschappen van Wales, met de vele afgelegen dorpjes, spelen een grote rol in deze sfeervolle misdaadserie. De dorpjes en gehuchten worden bewoond door mensen die er allemaal zo hun eigen leefregels en geheimen op na houden...

Het zijn niet de simpelste zaken die Mathias op zijn bordje krijgt. Zo moet hij de verdachte verdwijning onderzoeken van de alleenstaande bejaarde vrouw Helen Jenkins. Ze woont op een rustig bungalowpark aan zee. Daar ontdekt hij een badkamer onder het bloed, maar Helen Jenkins is nergens te vinden. Mathias en zijn team komen er al snel achter dat Helen directrice was van een kindertehuis waar zij met harde hand regeerde.

In een andere zaak vinden twee jongens in een moerassig gebied het dode lichaam van een jonge studente. Ze is op deze plek op een bepaalde manier geëxposeerd, rechtop zittend en gekleed in een rode jurk. Mathias raakt steeds meer emotioneel betrokken bij dit onderzoek, veel meer dan goed voor hem is.

De Britse pers was lovend over de serie. Zo schreef The Guardian: 'Het landschap is niet het enige dat je de adem beneemt. Er zijn talrijke bezoekjes aan donkere plekken, alleen verlicht door kaarslicht, en een onthutsend aantal baarden en hoeden'. En The Observer meldt: 'De cinematografie brengt glorieus hulde aan de regio. Zelfs dat rottende lijk kan het uitzicht niet verpesten. Het is ook fascinerend om over de Welshe folklore te leren, aangezien het Hinterlands gimmick is om ieder plot te baseren op een overgeleverd verhaal'.Over de auteur

Hebban Crew

1674 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Magistraal decor in thrillerreeks 'Hinterland'