Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Onverwachte twist in actuele jeugdthriller

YA-auteur en Hebban-columniste Natasza Tardio keek er lang naar uit: de publicatie van haar derde YA-roman 'Meedogenloos'. Na een jaar van intensief werk ligt het boek vanaf vandaag dan eindelijk in de winkel! Deze week staat het op Hebban YA centraal als Boek van de Week.

Tardio’s derde YA-boek is een thriller over IS-strijders die in Nederland geworven worden. Een zeer actueel onderwerp dat de schrijfster in haar boek van verschillende kanten belicht. Daarover zegt ze in een recent interview met De Telegraaf:  “Elk verhaal kent meerdere kanten. Het is heel makkelijk om ergens over te oordelen. Door deze allemaal te belichten, hoop ik dat jongeren na gaan denken over deze problematiek.” Tegelijkertijd is Meedogenloos een rasechte thriller die je na de eerste pagina’s al niet meer loslaat. De Telegraaf noemde het boek door de onverwachte twist zelfs ‘een echte Tardio’.

Voorpublicatie:
Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan alvast de proloog en het eerste hoofdstuk! 
Lees hier het fragment 

Over het boek:
In Meedogenloos is op een dag de vijftienjarige Isra spoorloos verdwenen. Al snel gonst het op school van de geruchten dat ze vrijwillig naar Syrië is afgereisd, met haar vriend Mo, om daar te vechten voor IS. Haar beste vrienden Lieke en Lukas geloven daar niks van. Ja, Isra droeg sinds kort een hoofddoek en ze was geïnteresseerd in de islam, maar ze was ook eigenzinnig en rebels. Ze vragen misdaadjournalist Simon van der Pol om hulp en hebben er alles voor over om hun vriendin terug te vinden.

Giveaway:
Met dank aan Uitgeverij Kluitman mogen we drie exemplaren van Meedogenloos verloten! Klik op het kader rechts van dit artikel om mee te doen met de winactie.

Interview:
Volgende week lees je op Hebban een interview met Natasza Tardio. Houd de portal dus in de gaten!  

Meedogenloos ligt vanaf vandaag in de boekhandel.Foto Natasza Tardio: (c) Jeffrey BakkerOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Onverwachte twist in actuele jeugdthriller

 

Gerelateerd

Over

Natasza Tardio

Natasza Tardio

Natasza Tardio debuteerde in 2012 als Young Adult schrijver met de jeugdthriller...

Gesponsorde boeken