Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Ruim half miljoen kijkers voor Zomergast Saskia Noort

door Hebban Crew 1 reactie
Iets meer dan een half miljoen mensen keken zondagavond 3 augustus naar het tv-programma Zomergasten, waarin thrillerschrijfster Saskia Noort te gast was. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal kijkers vorige week, toen regisseur Jim Taihuttu zijn tv-avond mocht samenstellen. De eerste aflevering van dit seizoen, met cabaretier Freek de Jonge, trok 501.000 kijkers

Vorig jaar keken iedere aflevering minstens een kleine half miljoen mensen naar Zomergasten. De bestbekeken aflevering was met gast Wouter Bos. Daar stemden 820.000 mensen op af.

Saskia Noort liet fragmenten zien over Ferdi E., de moordenaar van Gerrit-Jan Heijn, en Richard H., de Zoetermeerder die zijn vrouw en kinderen om het leven bracht om verder te kunnen leven met zijn Poolse webcamvriendin. Ze toonde verder een interview met de Amerikaanse neurowetenschapper James H. Fallon die proefondervindelijk had vastgesteld dat hij zelf een psychopaat is.

Op Noorts lijst stonden ook een stukje uit de biopic Capote, een interview met de door haar mateloos bewonderde schrijver John Irving, interviews met de bandleden van Fleetwood Mac over de totstandkoming van de plaat Rumours, een stukje docu over Radikale Feministische Therapie waarin vrouwen elkaars vagina bekeken en een scène uit een show van cabaretière Brigitte Kaandorp, die de generatie Babyboomers (van de leeftijd van Noorts ouders) te grazen nam. 

Ronduit indrukwekkend was een fragment uit de documentaire The invisible war uit 2012 over verkrachtingen en aanrandingen in het Amerikaanse leger. Een vrouwelijke militair die negen jaar in het Amerikaanse leger had gediend en was uitgezonden naar Irak en Afghanistan, vertelde dat ze in  Washington door haar meerderen was verkracht. Haar man verklaarde huilend dat ze vervolgens zelfmoord had proberen te plegen. De vrouw maakte de zaak aanhangig, maar werd juist daarvoor bestraft. 

Na dit fragment vertelde Noort over de verkrachting waarvan zij op haar veertiende slachtoffer was geworden. Lange tijd dacht ze dat ze dit aan haarzelf te wijten had, immers ze had een kort rokje aan en was op een feestje waar ze niet hoorde te zijn. Zelf was ze er bij een pyscholoog over gaan praten rond haar twintigste. Dat gebeurde nadat ze angstaanvallen had gekregen en haar studie niet lekker liep.Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Ruim half miljoen kijkers voor Zomergast Saskia Noort

 

Gerelateerd

Over

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in...