Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Thriller over 'verziekte' voetbalwereld

Sportboeken doen het tegenwoordig goed. En thrillers zijn commercieel gezien ook nog steeds bijzonder interessant. Dus waarom niet deze twee grootheden gekoppeld, dachten twee insiders. Zij komen in september met de psychologische thriller 'Het geheim van voetbalmoeders'.

Die twee insiders zijn Peter Lane (pseudoniem van Peter de Jonge, ex-hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad) en Leen Looijen (voormalig trainer van eredivisieclubs als NEC, FC Groningen en NAC). Volgens uitgeverij Voetbal International Boeken laat hun boek zien hoe verziekt de voetbalwereld kan zijn. Kortom, een boek uitermate geschikt voor mannen die van voetbal houden en voor vrouwen die thrillers verslinden (terwijl hun mannen op tv voetbal kijken).

Lane en Looijen vertellen in de 350 pagina's tellende thriller over het elfjarige supertalent Thomas Arends dat spoorloos verdwijnt. Rivaliserende ouders, concurrerende zaakwaarnemers en experimenterende sportmedici buitelen vervolgens over elkaar heen. Plaats delict is volgens de schrijvers 'een verziekte wereld met waanzinnige transfersommen'. Er vindt een krankzinnige wedloop plaats, waarbij talenten al bijna in de wieg een contract wordt aangeboden.

Dit op hol geslagen kapitalistische systeem drijft mensen tot het uiterste. Het is een macho mannenwereld, waarin voetbalmoeders uiteindelijk een fatale hoofdrol spelen.

 Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Thriller over 'verziekte' voetbalwereld

 

Gerelateerd