Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

TV-serie: De Reizigercyclus op HBO

door Hebban Fantasy 2 reacties
HBO biedt vanaf 11 augustus de Amerikaane tv-serie Outlander aan via HBO GO en HBO OD (On Demand). Op 11 oktober volgt de werkelijke tv-première en dan zijn de afleveringen ook op de 'gewone' HBO te bekijken. De serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks De Reizigercyclus, die inmiddels acht boeken bevat.

Het verhaal draait met name om de opbloeiende, maar lang niet altijd makkelijke, liefde tussen Claire en Jamie. Claire is een keurige dame die op onverklaarbare wijze van 1945 naar 1743 springt. Jamie is een woeste Schot die haar in bescherming neemt. Voor fans van romantische en historische verhalen zijn dit gegarandeerd geschikte boeken. Maar omdat de boeken zoveel meer bieden dan alleen romantiek in een historische setting, is de reeks ook prima passend voor lezers buiten die interessegebieden.

Jamie wordt gespeeld door de Schotse Sam Heughan, die nog niet bij het grote publiek bekend is. De rol van Claire wordt vertolkt door Caitriona Balfe, een actrice met een verleden in de modellenwereld. De Nederlandse Lotte Verbeek heeft een bijrol als Geillis Duncan, een vrouw die misschien niet te vertrouwen is. Allemaal bloedmooie mensen. De tv-serie lijkt op het eerste gezicht met zorg te zijn gemaakt. Bekijk hieronder een trailer met commentaar van Heughan, Verbeek, auteur Gabaldon en producer Ronald D. Moore. Wat vind jij ervan?Over de auteur

Hebban Fantasy

309 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: TV-serie: De Reizigercyclus op HBO

 

Gerelateerd

Over

Diana Gabaldon

Diana Gabaldon

New York Times bestsellerauteur Diana Gabaldon, geboren in Flafstaff, Arizona, s...