Amy Gutman

beschrijving bewerken

De Amerikaanse schrijfster Amy Gutman (1960) is geboren in Ann Arbor, Michigan en groeide op in Indianapolis, Indiana. Ze studeerde cum laude af in de richting journalistiek aan Harvard, waarna ze is gaan werken voor diverse kranten in Washington DC, Nashville en Mississippi. Ze onderbrak haar loopbaan in de journalistiek voor een functie in het onderwijssysteem van Mississippi. Ze is mede-oprichter van het Mississippi Teacher Corps, een organisatie die uitstekende studenten er probeert toe aan te zetten les te geven in de meer rurale gewesten van Mississippi. Na drie jaar keerde ze terug naar Harvard University om er rechten te studeren, waarna ze is gaan werken voor diverse grote adcocatenkantoren.

Als schrijfster debuteerde ze in 2001 met Equivocal Death  (geen Nederlandse vertaling), een 'legal thriller' die bijzonder goed onthaald werd. Ze bevestigde haar talent met The Anniversary  (2003), in het Nederlands verschenen als Het aandenken

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic