Andrew Kaplan

beschrijving bewerken

Andrew Kaplan (New York City, 1941) is een Amerikaanse auteur en voormalig journalist en oorlogscorrespondent van de International Harold Tribune in Parijs. Als auteur werd hij vooral bekend door zijn spionagethrillers over CIA-agent ‘Scorpion’.

Homeland – Carries vlucht   (Carrie's run: A Homeland novel, 2013) is Kaplans eerste naar het Nederlands vertaalde werk en geschreven naar de razend populaire Amerikaanse serie Homeland, die al zes Emmy Awards en twee Golden Globes won voor beste televisieserie van het jaar. In Nederland werd vanaf 2012  het eerste seizoen door BNN uitgezonden
In Homeland - Carries vlucht  gaat Kaplan dieper in op de voorgeschiedenis van Carrie Mathison, CIA-agent en hoofdrolspeler in Homeland. In 2014 verscheen in de Verenigde Staten het tweede deel, Saul's game: A Homeland novel. Het veelgeprezen boek won de 2015 Scribe Award voor de beste zogeheten 'Tie-in Novel of the Year'.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic