Anne Perry

Spots 1 beschrijving bewerken

Anne Perry is het pseudoniem van Juliet Marion Hulme (Blackheath, Londen, 1938). Ze is een van de meest succesvolle auteurs van talloze historische detectiveromans, die voor een groot deel gesitueerd zijn in het Victoriaanse tijdperk.

Met The Cater Street hangman  (niet vertaald), startte ze in 1979 haar indrukwekkende schrijverscarrière. Het boek werd in 1998 onder dezelfde titel tot film bewerkt. Perry schreef een groot aantal spannende romans, waaronder de bekende William Monk-serie en de Thomas Pitt-serie. Ze schreef ook vele standalones, boeken voor young adults, en kortverhalen. Voor haar verhaal Heroes  ontving ze in 2001 de Edgar Allan Poe Award voor Best Short Story. Perry's boeken belandden keer op keer in de top tien van bestsellerlijsten in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Duitsland.

De auteur verbleef zelf vijf jaar in de gevangenis omdat ze in 1954 een tienervriend hielp zijn moeder te vermoorden. Hulme zou onder invloed van een sterk geneesmiddel zijn geweest en bovendien getraumatiseerd door de bombardementen op Londen in de Tweede Wereldoorlog. Dit stuk van haar leven werd in 1994 bewerkt in de film Heavenly creatures, met Kate Winslet in de rol van Hulme. 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic