Ashe Stil

beschrijving bewerken

Ashe Stil (Kampen, 1953) is een Nederlandse auteur en van huis uit historicus. Hij studeerde antropologie aan de VU in Amsterdam en stapte later over op geschiedenis. 

Toen hij met schrijven begon, ontstond de zeer succesvolle vijftiendelige reeks historische detectives, met als hoofdpersonage Willem Lootsman, waterschout in het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Still startte de serie in 1993 met Het schip met geld  en voltooide deze in 2005 met Het zilveren pistool. De boeken werden in de media geprezen als prachtige historische misdaadromans. Zelf zegt de schrijver hierover in de pers: “Het Amsterdam van de Gouden Eeuw is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Je kunt vertellen over hebzucht, macht, misdaad, enzovoort. Alle menselijke emoties en situatie kwamen toen ook al voor.”

Stils boek De Hoer van Babylon  (2008) heeft de wereld van na 9/11 als onderwerp. Hoe kun je weten of je buren terreurplannen beramen? In 2011 schreef hij een detective over de bouwfraude: De vreesmachine.

 

Beste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic