C.J. Tudor

Artikelen 3 Spots 4 Topics 1 beschrijving bewerken

C.J. Tudor werd geboren in Salisbury en groeide op in Nottingham, waar ze nog steeds woont met haar partner en dochtertje. Ze stopte op haar zestiende met school en had daarna diverse baantjes, waaronder winkelbediende, junior-verslaggever, radio-tekstschrijver, copywriter en voiceover. 

In de jaren negentig presenteerde ze het filmprogramma Moviewatchop Channel 4. Alhoewel ze geen enkel talent had voor presenteren, kreeg ze de kans filmlegendes als Sigourney Weaver, Michael Douglas, Emma Thompson en Robin Williams te interviewen.

Tijdens het schrijven van De Krijtman runde ze een hondenuitlaatservice, waarmee ze meer dan twintig honden per week uitliet. Ze schrijft al sinds haar kindertijd, maar ging er pas serieus mee aan de slag toen ze boven de 30 was. Haar leraar Engels vertelde haar vroeger eens dat hij uiterst teleurgesteld zou zijn als ze later geen premier of bestsellerauteur zou worden. 

De Krijtman is haar thrillerdebuut. Het boek was reeds voor verschijnen een internationale sensatie: de vertaalrechten werden binnen een paar weken aan maar liefst 39 landen verkocht.

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 14/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics

Nieuw! Hebban Topics

door Debbie van der Zande 28 reacties 1 like

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic