David Gibbins

beschrijving bewerken

De Canadese onderwaterarcheoloog en schrijver David Gibbins (1962) werd geboren in Saskatoon, Canada. Zijn Britse ouders waren academische wetenschappers, die de wereld rondreisden. Hij woonde onder andere gedurende vier jaar in Nieuw-Zeeland. Hij studeerde eerst Oude Mediterrane Wetenschappen aan de universiteit van Bristol, en promoveerde nadien voor archeologie aan de Cambridge University. Gibbins is een internationale autoriteit op het gebied van gezonken schepen en steden in het Middellandse Zeegebied.

Als schrijver debuteerde hij in 2005 met de thriller Atlantis  die wereldwijd in ruim dertig talen verscheen. Gibbins schrijft thrillers vanuit zijn eigen ervaring. Zijn belangrijkste serie is opgebouwd rond de maritieme archeoloog Jack Howard en zijn team. Naast thrillers is hij ook auteur van enkele historische romans, en van een groot aantal wetenschappelijke werken over (maritieme) archeologie.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic