David Kirk

beschrijving bewerken

David Kirk (Peterborough, 1985) is een Britse auteur en groeide op in Stamford in het graafschap Lincolnshire. Hij studeerde mediawetenschappen aan de Royal Holloway (University of London) en behaalde een master in screenwriting. Zijn interesse voor de Japanse geschiedenis werd gewekt toen hij van zijn vader een exemplaar kreeg van het boek Shogun  (1975), van James Clavell.

Kirk promoveerde op Japanse (film)geschiedenis en verhuisde daarna naar het noordoosten van Japan, waar hij Engelse les ging geven op een basisschool en op een middelbare school in Sendai. Het gaf hem daarbij de gelegenheid onderzoek te doen voor zijn boeken over samoerai Musashi Miyamoto, waarvan het eerste deel verscheen in 2013. Child of vengeance  werd naar het Nederlands vertaald als De erecode van de samoerai. Daarna volgde Sword of honour  (2015), met als Nederlandse titel De wraak van de Katana

 

 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic