E. Meijer

beschrijving bewerken

Ep Meijer (Apeldoorn, 1959) studeerde politicologie en Nederlandse taal- en letterkunde aan de KUNijmegen. Hij reisde de wereld rond als freelance journalist en publiceerde onder meer in Vrij Nederland, Intermediair, Elsevier, NRC Handelsblad en Trouw. Zijn verhalen verschenen in de literaire tijdschriften De Brakke Hond, LAVA, De Gekooide Roos, Omslag en De Opkamer.

Meijer verhuisde eind jaren negentig vanuit de Randstad naar Midden-Limburg, wat de kern legde voor zijn derde boek, De regels  (2006), een spannende psychologische roman over een man die wordt gedwongen te anticiperen op zijn verhuizing naar het fictieve Peeldorpje 't Plaatsje, en de daarmee gepaard gaande veranderde omstandigheden. Eerder, in 2000, debuteerde Meijer met Novembernovelle, gevolgd door Geluk voor gevorderden  (2002), maar na De regels  beviel het spannende genre hem goed en publiceerde hij in 2007 De vlucht  (heruitgegeven in 2010), een thriller gesitueerd rondom de Tour de France. 

Terugkerende thema’s in Meijers werk zijn de zoektocht naar de (on)zin van het bestaan, de rol van toeval en religie.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic