Faye Kellerman

beschrijving bewerken

Faye Kellerman (St. Louis, 1952) is een populaire Amerikaanse thrillerauteur. Niet alleen in eigen land maar ook daarbuiten wordt haar werk veel gelezen en geprezen. Kellerman is de echtgenote van auteur Jonathan Kellerman en de moeder van auteur Jesse Kellerman.

Kellerman introduceerde de karakteristieke hoofdpersonen Rina Lazaris en Peter Decker met haar baanbrekende thrillerdebuut Het rituele bad  (The ritual bath, 1986). Het boek won direct de Macavity Award voor beste thrillerdebuut. Lazaris en Decker zijn de spil van al haar detectiveromans. De warme sfeer, de levensechte dialogen en het inzicht dat Kellerman de lezers geeft in het dagelijkse leven van een doorsnee, joods-orthodox gezin, gekoppeld aan een spannende plot, hebben voor veel lezers een verslavende werking.
Het tweeëntwintigste deel in de serie, Murder 101, verscheen in 2014.

Kellerman schreef ook standalones en korte spannende verhalen, en samen met haar man een tweetal misdaadromans. Haar werk verscheen in vele talen en wereldwijd werden meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht.

Beste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic