Gabrielle Lord

beschrijving bewerken

Gabrielle Lord (Sydney, 1946) is een Australische auteur van detectives en psychologische thrillers.

Voordat ze op haar dertigste serieus begon te schrijven werkte ze als verkoper, leraar, tegelschoonmaker, perzikenplukker en als ambtenaar bij het Australische arbeidsbureau. Haar eerste twee manuscripten eindigden als compost voor de tomaten in haar groentekwekerij. Maar haar derde manuscript, Fortress (1980), vertaald als Kinderspel, werd een internationale bestseller. Het boek werd in 1996 verfilmd, net als Whipping boy  (Door merg en been), dat ze in 1992 schreef. Door het geld dat ze met haar thrillers verdiende, kon ze stoppen met werken. Lord startte in 1999 een serie met detective Gemma Lincoln in de hoofdrol, maar alleen het eerste deel Feeding the demons  verscheen in Nederlandse vertaling (Bloedspoor). In 2012 schreef Lord het vijfde deel: Death by beauty. Van haar serie met forensisch specialist Jack McCain verscheen Doodstroost  (Death delights, 2002) in Nederlandse vertaling. 

Lord is ook bekend als jeugdschrijver van de Complot 365-thrillerserie voor de leeftijd vanaf twaalf jaar, oorspronkelijk bedoeld als twaalfdelige reeks, maar in 2013 verscheen het zeventiende deel, Endgame

Laatste bewerking door Uitgeverij Kluitman op 17/04/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic