George Pelecanos

Artikelen 4 beschrijving bewerken

George Pelecanos (1957) is een Amerikaanse bestsellerauteur en tevens een van de bekendste film- en televisieproducenten in Amerika, van onder andere The Wire. Zijn literaire thrillers zijn gesitueerd in en rondom Washington D.C., zijn geboorteplaats. Daarom wordt hij ook wel de kroniekschrijver van Washington genoemd.

Zijn Tuinier van de nacht  (The night gardener, 2006) werd door de Volkskrant, Algemeen Dagblad en Het Parool uitgeroepen tot thriller van het jaar 2006. Het boek werd geroemd als een meesterwerk en men prees Pelecanos als een formidabele schrijver. Zijn werk is talloze malen bekroond en genomineerd. Zo won hij onder meer de Writers Guild of America Award voor beste scenario voor een dramaserie, en de Edgar Allan Poe Award voor beste televisieserie, beide voor The Wire. Voor zijn thriller The big blowdown  (1999) ontving hij in Japan de Maltese Falcon Award. 

In 2014 verscheen in Nederland zijn literaire thriller Dubbel, over de diefstal van een waardevol schilderij met de naam 'Dubbelportret'.

Beste boek

Meer over George Pelecanos

Interview George Pelecanos
03 november 2008
Interview Tom Egeland
29 oktober 2008 1 like
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic