Advertentie

John Matthews

beschrijving bewerken

John Matthews (1952) is van oorsprong een ervaren Brits-Canadese journalist en filmeditor. Vanaf 1982 richtte hij zich ook op het schrijven van boeken, voornamelijk in het genre 'legal thriller'. Inmiddels is hij een veelgelezen bestsellerauteur.

Van zijn werk werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Daarnaast is Matthews een ervaren journalist en redacteur die door de jaren heen schreef over onderwerpen als criminaliteit, politiek, terrorisme en opwarming van de aarde. Dit deed hij voor onder andere Reuters, The Economist en The Times. Hij publiceerde rond de tien misdaadromans, maar brak pas echt door met zijn derde boek, Past imperfect  (1999). Vijf jaar later bereikte het zelfs de top tien van 'Best Legal Thrillers' van de Londense The Times. In 2009 publiceerde hij onder het pseudoniem John  Kilgallon de terroristische thriller The prophecy  (in Nederlandse vertaling verschenen als Rampscenario). 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic