L. Vancampenhout

beschrijving bewerken

Luc Louis Vancampenhout (Vorselaar, Vlaanderen, 1947) schreef in de jaren zeventig en tachtig vier romans, waarvan hij voor het boek Bijna tot La Mancha werd bekroond met de prijs voor het beste literaire debuut.
Via het theater kwam hij terecht in de wereld van film en televisie. Zijn filmscript ‘Arcana’ (over de dood van Joseph Schmidt) werd bekroond met de Prix Genève Europe, een internationale scenariowedstrijd, die werd georganiseerd door de European Broadcasting Union. Al eerder ontving Vancampenhout de prijs voor letterkunde van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde voor zijn studie over de Nederlandse schrijver J. van Oudshoorn
Vancampenhout werkte mee aan talrijke televisieseries, zowel voor de openbare als de commerciële omroep. Zijn belangrijkste televisiewerk leverde hij echter voor de populaire TV Eén-soap “Thuis”. Achttien jaar lang was hij de vaste scenarist. 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic