Lennaert Rooijakkers

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Lennaert Rooijakkers (Waalwijk, 1986) studeerde journalistiek en politieke geschiedenis in Utrecht. Momenteel werkt hij als freelance journalist. Lennaert laat zich niet makkelijk als reporter categoriseren; door de jaren heen stortte hij zich namelijk op tal van onderwerpen. Van politiek tot kunst en cultuur en van derdewereld problematiek tot sport. Ondanks zijn uiteenlopende interesses is diepgang altijd belangrijk voor hem geweest en heeft hij er altijd voor gewaakt om niet van een heleboel dingen een klein beetje af te weten. Zodra hij een interessant nieuwsbericht leest, wil hij meer weten en gaat hij op zoek naar een goed achtergrondverhaal. Als journalist voelt hij eenzelfde drang om te speuren naar meer informatie en duiding.  

Circa drie jaar geleden ontstond bij hem het idee om een boek over pinchhitters in het Nederlands voetbal te gaan schrijven. Eenmaal afgestudeerd besloot hij in september 2013 vriend en collega Niels van den Hoven te benaderen om dit project samen met hem op te pakken. Lennaert heeft onder andere stukken geschreven voor Vice Versa, De Persdienst en Trouw.nl. Momenteel werkt hij met een bevriende filmmaker aan zijn eerste documentaire waarin hij een in Nederland woonachtige Indiase schaatser volgt in zijn jacht om als eerste zijn land te vertegenwoordigen bij het langebaanschaatsen op de Olympische Winterspelen.

Meer over Lennaert Rooijakkers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic