Michael Jecks

beschrijving bewerken

Michael Jecks (1960) is een Britse auteur van historische mysterieromans, geboren in Surrey. Hij begon zijn carrière als vertegenwoordiger in computers en software maar de firma's waarvoor hij werkte gingen een na een op de fles. Het herhaald zoeken naar alweer een nieuwe betrekkiung beu, besloot hij in 1994 zich toe te leggen op het schrijven van thrillers gesitueerd in de middeleeuwen, zijn interesseperiode. In 1995 verscheen De laatste tempelridder  waarin de voormalige tempelridder Sir Baldwin Furnshill de hoofdrol speelt. Nadien zal dit personage weerkeren in ruim dertig romans die Jecks sedertdien schreef. In 2014 is Jecks begonnen aan een trilogie over de Honderdjarige Oorlog.

In de periode 2004-2005 was Jecks voorzitter van de Crime Writers' Association (CWA). Hij is oprichter van het schrijverscollectief 'The Medieval Murderers' met leden als Bernard Knight, Susanna Gregory en C.J. Sansom.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic