Michelle Spring

beschrijving bewerken

Michelle Spring (1947) groeide op in Victoria, Vancouver Island en British Columbia. Later verhuisde ze naar Cambridge in Engeland. Ze was docent sociale en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Cambridge en hoogleraar sociologie aan de Anglia Ruskin University in CambridgeVanaf 1997 ging Spring zich fulltime bezighouden met schrijven. 

Ze maakte haar schrijversdebuut met de thriller Every breath you take  (1994), vertaald als Hinderlijk gevolgd. Het boek werd genomineerd voor de Anthony Award en de Arthur Ellis Award. Hiermee introduceerde Spring haar vaste hoofdpersonage Laura Principal, die haar academische carrière in Cambridge opgeeft om privédetective te worden. 
In 1995 volgt Running for shelter  (Ren voor je leven ). Spring sluit de serie af in 2001 met het vijfde deel  In the midnight hour  (Verloren zoon), waarvoor ze de Arthur Ellis Award ontving, een Canadese prijs voor beste roman van het jaar. In 2006 schreef ze de standalonethriller The night lawyer  over Eleanor Porter, juridisch advocaat voor dagblad Chronicle.

Onder het pseudoniem Michelle Stanworth schreef Spring ook een aantal academische boeken en artikelen.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic