Nico de Haan

beschrijving bewerken

Nico de Haan (1947) is geboren in Aarlanderveen en opgegroeid in Zalk. In zijn jeugd besteedde hij veel tijd aan het vogelen dat hij de mulo er niet door heeft kunnen afronden. Na de Middelbare Landbouwschool in Zwolle en de Bosbouw en Cultuurtechnische School in Arnhem begon zijn carrière in 1972 bij de Vereniging Natuurmonumenten waar hij als stagiair binnenkwam en een jaar later beheerder werd van de Nieuwkoopse plassen. In 1974 werd hij directie-assistent bij de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels (sinds 1994 bekend als Vogelbescherming Nederland) waar hij tien jaar later aangesteld werd als plaatsvervangend directeur.

Vanaf 1982 is Nico de Haan ook regelmatig te horen bij het VARA radioprogramma Vroege Vogels. Later presenteerde hij verschillende natuurprogramma's voor de televisie.

In april 2011 ontving De Haan een gouden plaat voor zijn vogelzangcursus-cd waarvan 30.000 exemplaren zijn verkocht. Het was voor het eerst dat een cd met natuurgeluiden de status van gouden plaat bereikte.

Vanaf 2014 is Nico de Haan in een deel van het seizoen wekelijks op televisie te zien in het programma Baardmannetjes, waarin hij samen met de schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn op zoek gaat naar meer zeldzame vogels.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic