Rita Katz

beschrijving bewerken

In een rechtzaak is de identiteit ontsluierd van de auteur van de bestseller De terroristenjaagster. De auteur heeft jarenlang undercover gewerkt aan het verzamelen van informatie over radicaal islamitische groeperingen in de Verenigde Staten. Gekleed in een burqa, met daaronder opnameapparatuur, bezocht zij bijeenkomsten van islamitische organisaties. Op deze wijze wist zij onder andere de geldstromen van diverse liefdadigheidsinstellingen naar Hamas, al-Queda en de Palestijnse Islamitische Jihad bloot te leggen en de Saudische connectie in de Verenigde Staten te ontrafelen, zoals zij beschrijft in haar onthutsende boek De terroristenjaagster. De Heritage Education Trust en de Safa Trust hebben in de rechtszaak die diende in New York opzettelijk de naam bekendgemaakt van Rita Katz als auteur van De terroristenjaagster.

Rita Katz is directeur van het bekende instituut SITE (Search for International Terrorist Entities). Zij koos ervoor haar boek anoniem te publiceren uit angst voor haar leven en dat van haar vier kinderen, en om door te kunnen gaan met haar moedige pogingen terroristen in de Verenigde Staten op te sporen. Nu haar identiteit is onthuld, is het niet duidelijk hoe haar veiligheid kan worden gegarandeerd. De uitgevers van haar boek beschouwen dit als een persoonlijk drama voor haar en haar gezin. Rita Katz heeft nu echter besloten om in deze situatie openhartig met de pers te praten over haar boek, haar bedoelingen en de achtergronden bij haar werk.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic