Robert Wilson

beschrijving bewerken

Robert Wilson (1957) is een Britse misdaadschrijver. Hij studeerde Engels aan Oxford University. Wilson reisde daarna de wereld rond en haalde uit zijn reizen veel inspiratie voor zijn boeken. Inmiddels heeft hij een flink aantal thrillers op zijn naam staan.

In 1995 debuteerde hij met Instruments of Darkness (niet vertaald), de start van de vierdelige Bruce Medway-serie, die zich afspeelt in Benin, West-Afrika. In 2003 publiceerde hij het eerste deel van de in Spanje gesitueerde Javier Falcon-serie: The blind man of seville, naar het Nederlands vertaald als De blinde man van Sevilla. De Javier Falcon-serie werd voor televisie bewerkt, in Nederland bekend onder de naam Fálcon.
Wilson schreef in 1999 zijn eerste standalone: Zomaar een moord in Lissabon  (A smalll death in Lisbon), waarvoor hij de prestigieuze Gold Dagger Award ontving, de belangrijkste prijs op het gebied van de misdaadliteratuur.

Seriepersonage: Javier Falcon

1. The Blind Man of Seville (2003, De blinde man van Sevilla)
2. The Silent and the Damned (2004, Tot zwijgen gedoemd)
3. The Hidden Assassins (2006, Verborgen moordenaars)
4. The Ignorance of Blood (2009)


Laatste bewerking door Sander Verheijen op 26/05/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic